Migrän - vår vanligaste folksjukdom

Plats Stockholm

Föreläsningen är ett samarbete mellan Huvudvärksföreningen i Stockholm samt stiftelsen Berättarministeriet och Folkuniversitetet som tillsammans arrangerar föreläsningar kring ämnen som hör skolan,folkbildning och samhället till.

Boka kursen nu

OBS! Föreläsningen äger rum i Berättarministeriets lokaler vid Husby torg
Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan.
. Ange vid bokning om du är volontär på Berättarministeriet då vi har förbokade platser till volontärer.
Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Vi hoppas att du förstår.

Migrän innebär att man har återkommande attacker med huvudvärk. Det är en av våra vanligaste folksjukdom och drabbar ca 13 % av befolkningen. Globalt räknar man med att ca 1 miljard människor har migrän och sjukdomen har en stor påverkan på många människors livskvalitet. Med rätt diagnostik och behandling kan man dock ofta göra mycket för att lindra besvären.

Föreläsningen kommer gå igenom hur man vet om man har migrän och hur man skiljer det från annan typ av huvudvärk? Vad orsakar migränanfallen och hur man kan behandla det?

Föreläsningen kommer också ta upp samband mellan migrän och andra sjukdomar som hjärtinfarkt och stroke. Har man en ökad risk för hjärt-/kärlsjukdom om man har migrän?

Föreläsare:Maria Lantz, specialist i Neurologi. Med Dr, biträdande överläkare, Karolinska Universitetssjukhuset och Neurology Clinic.

Föreläsningenges i samarbete med Huvudvärksföreningen Stockholm .Ta gärna med en vän som kan bli medlem i Huvudvärksföreningen till kampanjpris 50 kronor. Betala kontant eller med Swish.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 nov 2020 - 12 nov 2020
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Edvard Griegsgången 9 , 16432 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1078971
Pris
0 kr