Migrän - vår vanligaste folksjukdom

Plats Stockholm

Föreläsningen ges i samarbetet med Huvudvärksföreningen Stockholm i syfte att presentera aktuell forskning om migrän och huvudvärk.

Boka kursen nu

OBS! Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Vi hoppas att du förstår.

Migrän innebär att man har återkommande attacker med huvudvärk. Det är en av våra vanligaste folksjukdom och drabbar ca 13 % av befolkningen. Globalt räknar man med att ca 1 miljard människor har migrän och sjukdomen har en stor påverkan på många människors livskvalitet. Med rätt diagnostik och behandling kan man dock ofta göra mycket för att lindra besvären.

Föreläsningen kommer gå igenom hur man vet om man har migrän och hur man skiljer det från annan typ av huvudvärk? Vad orsakar migränanfallen och hur man kan behandla det?

Föreläsningen kommer också ta upp samband mellan migrän och andra sjukdomar som hjärtinfarkt och stroke. Har man en ökad risk för hjärt-/kärlsjukdom om man har migrän?

Föreläsare:Maria Lantz, specialist i Neurologi. Med Dr, biträdande överläkare, Karolinska Universitetssjukhuset och Neurology Clinic.

Ta gärna med en vän som kan bli medlem i Huvudvärksföreningen Stockholm till kampanjpris 50 kronor. Betala kontant eller med Swish.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
19 nov 2020 - 19 nov 2020
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1074541
Fåtal platser kvar
Pris
0 kr