När det är svårt att skaffa barn – utredning, IVF och behandling

Plats Distans

En kostnadsfri föreläsning om ofrivillig barnlöshet. Föreläsningen ges via Zoom.

Boka nu

Att skaffa barn är ett starkt fundamentalt behov hos de flesta människor, men ibland går det inte riktigt lätt. Internet är fullt av information och råd men det kan vara svårt att veta vad som är vetenskapligt bevisat och vad som är oinformerat tyckande. Barnlöshet är vanligt och drabbar ca 10-20% av alla heterosexuella par. Det finns i genomsnitt ett barn i varje klass i Sverige som kommit till genom medicinsk hjälp. Den här föreläsningen behandlar fertilitet, orsaker till barnlöshet och olika behandlingsmöjligheter.


Sarah Nordqvist är specialistläkare inom obstetrik och gynekologi och har disputerat inom reproduktionsmedicin. Hon har mångårig erfarenhet av att arbeta med barnlösa. Hon har tidigare arbetat på Reproduktionscentrum på Akademiska sjukhuset i Uppsala och Livio Fertilitetscentrum Gärdet i Stockholm. Hennes nuvarande arbetsplats är Carl von Linnékliniken i Uppsala.

Föreläsningen ges via Zoom. Inlogg skickas till anmälda deltagare en vecka innan föreläsningen.

 

Föreläsningen är del 2 av 5 i serien Vägen till föräldraskap. Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 apr 2023 - 11 apr 2023
Tisdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
tis 11 apr 2023 kl 18:00-19:00
Studietimmar
1
Kurs-ID
200705
Pris
0 kr