Vietnamesisk matlagning

Plats Växjö

Laga och prata vietnamesisk mat i Växjö. Kombinera vietnamesiska smaker med vissa vietnamesiska fraser som passar i kök-/restaurangsammanhang.

Boka kursen nu

Mål

Under kursens gång så kommer du att få lära dig några olika enkla maträtter, som du sedan kan göra hemma själv. Målet är att kombinera matlagning med inslag av japansk kultur, där vi tillsammans kan njuta och prata om maten vi precis har lärt oss laga.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som är nybörjare, det krävs inga förkunskaper.

Kursinnehåll

Pho kanske är den mest kända vietnamesiska maträtten, men det finns också många andra goda maträtter. Tillsammans med andra får du lära dig hur man tillagar Pho och andra typiska vietnamesiska rätter som bún cu?n ( färska springroll) , bò kho ( biffgryta) bánh xèo ( vietnamesisk pannkaka) med flera!

Kursmaterial

Utöver kursavgiften tillkommer en kostnad för råvarorna ni använder på 100 kronor per person och tillfälle. Den totala summan (500 kronor) betalas direkt till kursledaren vid första tillfället.
OBS! Medtag eget förkläde och kökshandduk.

Mai Vu

”Språk är ett viktigt verktyg som bygger upp förståelsen för människor och kultur i ett land, ett nödvändigt steg som man behöver ta för att lära känna en kultur. Att lära sig ett nytt språk är som att hitta en ny sida av sig själv.”

Mai är född och uppvuxen i norra Vietnam och kom till Sverige år 2006. Hon jobbar nu som studiehandledare i vietnamesiska. Det är ett yrke där man får använda både sitt modersmål och svenskan i vardagen.

Många känner nog till Vietnam genom Vietnamkriget, men idag är Vietnam även känt som ett vackert land som har mycket att erbjuda. Landet har många välkända turistplatser med vacker kust och badstränder som Halong bay och flera goda maträtter som phở, Bánh mì med flera. Det finns så mycket vackert från Vietnam som du kan upptäcka med hjälp av språket.

Mai vill med hjälp av kursen tillsammans bygga en stabil språkgrund för deltagarna. Det är aldrig lätt när man är en nybörjare, men det är spännande att börja med något nytt och man kan inte bli duktig utan grunden!

Mai Vu

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
Lö 18:00 - 20:30
Tillfällen
5
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1076340
Pris
1195 kr