Skapa förändring med dina matvanor!

Plats Växjö

På den här kursen, får du lära dig hur du kan skapa förändring med dina matvanor för din egen och planetens skull!

Boka kursen nu

Mål

Efter kursen ska du utifrån dina förvärvade teoretiska kunskaper om kopplingen mellan mat, miljö och hälsa och insikter om egna matvanor vara i stånd att ändra handlingsmönster kring matvanor. För att det ska hålla i längden kan du sätta upp ett eget inspirerande mål som ska hjälpa till mot den fortsatta resan mot hållbara matvanor.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs utom god vilja att lära sig något nytt, för att kunna skapa förändring.

Kursinnehåll

Kursen ges i föreläsningsform med inslag av diskussioner, deltagarnas egna reflektioner över sina nuvarande matvanor (vilka svårigheter och vilka genomförbara förändringar finns för att kunna ha mer hållbara matvanor). Kursen avslutas med att sätta upp ett inspirerande ”hållbart” mål utifrån egen övertygelse, som känns bra och relevant. Kursen går även igenom:
  • Matens påverkan på miljön, klimatet och hälsan
  • Ekologisk mat, Miljö- och Klimatmärkningar av mat
  • Matsvinn i hemmet och i samhället
  • Kemiska ämnen (naturliga och onaturliga) i livsmedel
  • Konkreta tips om vad vi kan göra i vår vardag med våra matvanor för att bidra till en mer hållbar framtid
  • Konsten att förändra sitt matbeteende

Kursmaterial

Utdelat material vid varje kurstillfälle.

Vesna Djokic

Kontakta Sanna Krizmanic