Sagor i köket - Italiensk matlagningskurs

Plats Umeå

En mat rätt, en italiensk historia! Lär dig att laga italienska mat på ett roligt sätt genom storytelling - med un tocco av språket! -

Boka kursen nu
Varje maträtt och varje recept innehåller en historia som berättas varje gång den tillagas. Med utgångspunkt från maträtten berättar den här spännande kursen både om platsen där maten föddes, den historiska perioden, orsakerna och legenderna som åtföljer den.

Vi kommer att träffas två gånger i månaden för att höra dessa italienska sagor och dela dem tillsammans. Genom att både laga rätten kommer vi att bli huvudpersonerna i dessa berättelser och skapa egna.

Ingredienser kommer att finnas på plats och ingår i kursen. All mat vi lagar kommer att vara vegetarisk, samt full av nyttigheter och goda smaker. Efter matlagningen slår vi oss ner och njuter av maten, samtidigt som vi jobbar med italienska termer som är kopplade med maträtten och diskuterar den kulturella kopplingen och upplevelsen. Det blir alltså både spännande möten, samtal, matlagning och provsmakning!

Maträtter som vi kommer att laga på kursen:

- Gnocchi alla Romana
- Ragù alla Bolognese
- Schiacciata toscana
- Cantucci

Dagar och tider:

28 augusti 2022 – 9 okober 2022 - varannan söndag 17.00-20.00
Datumen kommer att vara: 28/8, 11/9, 25/9, och 9/10.

Plats:

Vi träffas i Folkuniversitetets lokal Västerbottensrummet. Lokalen hittar du på Nygatan 43, och rummet går i en inspirerande och unik stil, där vi använder tillhörande kök för matlagning, men också utrymmen för samtal, möten och olika presentationer.

Om kursledare:

Veronica Bierna föddes i Toscana och flyttade till Norrland för mer än tio år sen. Veronica är en kreativ enterprenör och expert inom kommunikation, och har skapat och genomfört olika projekt inom matområden i Italien och i andra länder.

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

peter.wester@folkuniversitetet.se

Tid
28 aug 2022 - 09 okt 2022
Sö 17:00 - 20:00
Tillfällen
4
Plats
Nygatan 43, 90330 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1143062
Pris
995 kr