kimchi

Plats Trollhättan

Vill du lära dig fermenteringens grunder och skapa egna smakrika och hälsosamma produkter? Under två dagar får du praktisk kunskap om hur du fermenterar grönsaker, drycker och andra livsmedel. Upptäck fermenteringens magi och låt kreativiteten flöda!

Boka nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs – kursen passar både nybörjare och dig som vill fördjupa dina kunskaper.

Mål

Målet med den här kursen är att du ska kunna fermentera olika livsmedel på egen hand och förstå processen bakom fermentering.

Innehåll

  • Introduktion till fermentering: historia och hälsofördelar
  • Fermentering av grönsaker såsom surkål och kimchi
  • Tillverkning av kombucha och andra fermenterade drycker
  • Hygien och säkerhet vid fermentering
  • Smaksättning och receptutveckling

Kursupplägg

Kursen hålls under två dagar, totalt 14 studietimmar. Vi varvar teori med praktiska moment. Du får med dig recept och tips för att fortsätta fermentera hemma.

Studiematerial

Allt material som behövs för kursen ingår. Du får även med dig dina egna fermenteringsprojekt hem.

Kursledare

Din kursledare är en erfaren med kunskap om både traditionella och moderna metoder. Hon delar med sig av praktiska tips och inspirerande idéer.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Datum
15 okt. 2025 - 15 okt. 2025
Lördag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
ons 15 okt. 2025 kl 10:00-15:00
Plats
Garvaregatan 15, 46131 TROLLHÄTTAN
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
316375
Pris
1750 kr