Trädgårdens apotek – vandring och visning

Plats Stockholm

Det finns en mängd växter som du kan använda till att stärka och bibehålla hälsan! Vi tittar tillsammans i en trädgård med växthus vid Blackebergsgård i Bromma. Ciceron är örtterapeut Marie-Louise Eklöf.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi inleder med vandring ute i den doftande örtagården intill växthuset, för att sedan gå in i växthuset och fördjupa växtkunskapen. Läkeörtsterapeuten Marie-Louise Eklöf lär dig identifiera trädgårdens örter och berättar om hur du bäst skördar och torkar dem. Du får kunskap om örters aktiva ämnen och användningsområden, med fokus på att stärka och bibehålla hälsan. Vandringen avslutas med en frågestund.

Samling och övrigt

Samling vid busshållplats Blackebergsgård i Bromma, oavsett om du tar bussen (113 från Islandstorget, t-banan (till Islandsroget plus promenad) eller bilen. Vi går tillsammans till växthuset och odlingen belägen vid Johan Tillanders väg 5-9, Bromma. Det är fem minuters promenad.
Möjlighet till lån av luppar. Kläder efter väder.

Kursledare

Marie-Louise Eklöf är utbildad i örtterapi och fytokemi och räknas till en av de främsta i Sverige på området vilda växter och deras användning, se vidare presentationen nedan.

Kursledare

Marie-Louise Eklöf

Marie-Louise Eklöf har en fyraårig engelsk utbildning i fytomedicin, läran om örternas kemiska ämnen och deras verkan i kroppen. Hon har under många år gett föreläsningar, kurser och behandlingar om och med örter. Sedan 1995 driver hon Inspira, det Gröna Apoteket och har ett samarbete med Folkuniversitetet sedan 2017.

Marie-Louise har skrivit tre böcker som getts ut på Norstedts förlag, som alla handlar om örter.

Marie-Louise Eklöf

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2022 - 22 sep 2022
To 17:00 - 18:30
Tillfällen
1
Studietimmar
2
Kurs-ID
1138688
Pris
350 kr