Pastakurs – gör din egen fyllda pasta

Plats Stockholm

Gör hantverksmässig fylld pasta, som man gör den i Italien, från deg till ljuvligt god fylld ravioli, tortelloni, fagottini eller andra traditionella pastasorter – för hand med kavel och fina nypor.

Boka kursen nu

Innehåll

Du lär dig hemligheterna med att göra pasta helt för hand, konsten att kavla med en mattarello (italiensk kavel) och skapa olika traditionella fyllda pastasorter.
En smärre avgift tillkommer för förvaringslåda till pastan du får med dig hem; swishas på plats.

Att göra pasta för hand är både lätt och svårt. Med en genuin och hantverksmässig grund – och när du kan knepen – är det lättare att göra pasta och lyckas varje gång. När du väl lärt dig grunderna kommer du att kunna fortsätta göra din egen pasta – en kunskap för livet.

Kursledaren Helena Törnblom lotsar dig genom hela processen från mjöl och ägg till färdig pasta, material, utrustning, knep samt tips på recept:

  • blanda och knåda degen
  • kavla med mattarello
  • göra ravioli och tortellini
  • lite om förvaring och tillagning.

Äkta kunskap och pasta med hem

Under kurskvällen får du reda på mer om vad som passar att fylla pasta med och vad du behöver tänka på.

Pastan som du gjort under kvällen får du med dig hem och kan göra en härlig middag av direkt på kvällen! En smärre avgift tillkommer för förvaringslåda till pastan du får med dig hem; swishas på plats.

Lokal och förberedelser

Vi rekommenderar att du bär sköna skor och att du har ätit något innan du kommer. Förkläde och hårskydd finns att låna. Vi jobbar i en liten grupp som tillåter distans mellan deltagarna.
Lokal i centrala Stockholm (antingen på Söder eller vid St Eriksplan; meddelas i kallelsen

.

Förkunskaper?

Intresse och grundläggande kunskap i matlagning är vad som behövs.

Kursledaren

Helena Törnblom har lärt sig göra pasta på en skola i Bologna, den professionella grenen. Efter avslutad utbildning kan hon titulera sig Sfoglina, som betyder ungefär den som gör pasta. Historiskt sett är det ett av de viktigaste yrkena.

”Jag är numera inskriven i detta celebra sällskap av yrkesverksamma – mest kvinnor, men också män.Det jag själv lärt mig är också något jag vill lära ut, därför har jag startat företaget Pastahantverket. Även om man är nybörjare kan man ändå lyckas få fram olika sorters pasta som räcker till flera måltider på några få timmar.
Den tillfredsställelse som uppstår när man gör pasta är djup. Det känns som att vi alla hedrar de kvinnor och män som före oss utövade pastatillverkningens konst. Jag har en mission att sprida den ljuva konsten att göra pasta.”

Kursledare

Helena Törnblom

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
20 okt 2021 - 20 okt 2021
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
1
Studietimmar
4
Kurs-ID
1102361
Pris
1200 kr