Vilda örter - vad kan jag plocka till middag?

Plats Stockholm

Vilda växter och örter går att plocka alldeles runt knuten. Vandring där du får veta vilka örter som kan användas till matlagning, som krydda eller för att lindra vissa åkommor. Vandringen sker i parken vid Åkeshovs slott.

Boka reservplats

Innehåll

Vandring med örtterapeuten Marie-Louise Eklöf som lär dig hitta, identifiera och plocka örter, liksom om torkning och beredning. Du får kunskap om örters aktiva ämnen och användningsområden. Vandringen avslutas med en frågestund.

Samling utanför Åkeshovs slott. T-bana Åkeshov.

Vandringen äger rum i parken kring Åkeshovs slott. Möjlighet till lån av luppar. Medtag papper och penna för att på bästa sätt kunna ta till vara inspiration och kunskap.

Föreläsare

Marie-Louise Eklöf är utbildad i örtterapi och fytokemi och räknas till en av de främsta i Sverige på området vilda växter och deras användning.

Kursledare

Marie-Louise Eklöf

Marie-Louise Eklöf har en fyraårig engelsk utbildning i fytomedicin, läran om örternas kemiska ämnen och deras verkan i kroppen. Hon har under många år gett föreläsningar, kurser och behandlingar om och med örter. Sedan 1995 driver hon Inspira, det Gröna Apoteket och har ett samarbete med Folkuniversitetet sedan 2017.

Marie-Louise har skrivit tre böcker som getts ut på Norstedts förlag, som alla handlar om örter.

Marie-Louise Eklöf

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
19 maj 2021 - 19 maj 2021
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
1
Studietimmar
2
Kurs-ID
1100441
Pris
350 kr