Matlagning på försommarens skörd - odlad och vild

Plats Södertälje

Utveckla din matlagning i Skillebyholms restaurangkök då vi tillagar säsongens färska råvarorna tillsammans med Skillebyholms kock Anders Eldö.

Boka nu

Kursinnehåll

Vi kommer att tillaga flera olika grönsaker som är i säsong och absolut bäst just nu. Du kommer att lära dig om olika smaker, konsistenser och texturer som alla är viktiga för slutresultatet. Du kommer även att få veta hur man använder alla delar av grönsaken från rot till blast. Tillsammans avsluta vi dagen med att äta det vi har tillagat.

Kursupplägg

I priset ingår råvarukostnad på 150kr per deltagare. Kursen ges under ett tillfälle á 3 studietimmar på Skillebyholm i Järna. 

Om kursledaren: Anders Eldö har lång och gedigen erfarenhet av matlagning och restaurang. Han har erfarenheter som kock, souschef, köksmästare samt utbildare i matlagnings- och dryckeskunskap. Han har arbetat och praktiserat på restauranger både i Sverige och utomlands som i England, Tyskland, Frankrike och Färöarna som alla har gemensamt att de håller en hög kvalitetsnivå.

Han har mycket kunskap samt stort intresse och nyfikenhet i frågor rörande hållbart samhälle som socialt, ekonomiskt och miljömässigt som han gärna delar med sig av.

Att få arbeta med alla de fantastiska råvaror och livsmedel som produceras med kärlek och omtanke av odlare, uppfödare och mathantverkare på ett ekologiskt och hållbart sätt är en stor inspirationskälla och glädje för Anders.

Kursledare

Anders Eldö

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 maj 2024 - 12 maj 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 12 maj 2024 kl 10:00-13:00
Plats
Skillebyholm 7, 15391 JÄRNA
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
112632
Pris
825 kr