Lär dig stycka och laga fisk

Plats Södertälje

Få den inspiration du behöver för att skapa nya favoriträtter med hjälp av fisken som råvara och tekniker som finns att tillgå idag. Bli en mer säker hemmakock och laga mer fiskrätter!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Detta är en kurs för dig som vill servera mer fisk hemma och få ut det mesta av smakerna samt använda hela råvaran med så lite svinn som möjligt.

Kursinnehåll

I denna kurs lär vi oss hur man filéar, styckar och lagar olika typer av fisk. Vi pratar om olika miljömärkningar och varför viss fisk är bra och andra inte bra att äta. Kunskap om muskeltextur, fetthalt och densitet leder oss till tillagnings tekniker som på skonsamma sätt ger fantastiska resultat! Vår förhoppning är att ni ska våga köpa med er kvalitetsfisk hem och laga den med självsäkerhet efter ni gått kursen.

Kursupplägg

Kursen hålls under ett tillfälle á 5 timmar. Matiga mackor, dryck och kaffe/te ingår i priset

Kursledare

Emil Grönlund

Emil Grönlund har en gedigen bakgrund inom resturangbranschen och har nu tagit sitt intresse för ekologisk mat till en ny plats som ansvarig trädgårdsmästare på Vackstanäs.

Efter att Emil tog studenten från hotell- och restaurangprogrammet i Åre flyttade han till ett hektiskt London och fick där en tjänst på Gordon Ramseys Boxwood Café. Därefter har han arbetat hos, för att nämna några; Restaurang 28+ i Göteborg, 19 Glas, Vassa Eggen och Oaxen Krog & Slip i Stockholm.

Våren 2019 tog Emil examen från yrkeshögskoleprogrammet vid Skillebyholm i Järna; Trädgårdsmästare, Ekologi och Entreprenörskap 400p.

Efter examen började hans anställning som ansvarig trädgårdsmästare på Vacksta odling, en biointensiv och giftfri odling som levererar direkt till Vackstanäsgymnasiets kök.

Erik Grönlund

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
20 mar 2021 - 20 mar 2021
Lö 11:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Vackstanäsgymnasiet , 15166 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1091091
Pris
950 kr