Gör din egen korv

Plats Södertälje

Att tillverka korv hemma är enklare än vad man kan tro och det krävs inga förkunskaper, med små medel skapar vi stora smakupplevelser!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

För dig som vill följa trenden att göra sin egen mat som är här för att stanna, på korvkurs får du lära dig tillverka egen korv av de finaste råvarorna.

Kursinnehåll

I denna kurs gör vi två sorters färskkorv, Salsiccia och Merguez. Färskkorv är ett bra första steg in i att förstå hur bra korv görs. vi pratar om vikten av kvalitetsråvaror, hygien och temperaturer. Med kunskap från denna kurs hoppas vi att ni vågar ta ut svängarna och prova andra recept hemma eller iallafall göra recepten ni får med er hem!

Vi börjar med att mala kött och väljer hur korven ska kryddas. Vi stoppar korven som vi formar på traditionellt vis. Därefter gräddar vi korven i ugnen eller tillagar den på klassiskt sätt i tomatsås.

Kursupplägg

Kursen hålls under ett tillfälle á 5 timmar. Matiga mackor, dryck och kaffe/te ingår i priset

Medverkande

Emil Grönlund

Emil Grönlund har en gedigen bakgrund inom resturangbranschen och har nu tagit sitt intresse för ekologisk mat till en ny plats som ansvarig trädgårdsmästare på Vackstanäs.

Efter att Emil tog studenten från hotell- och restaurangprogrammet i Åre flyttade han till ett hektiskt London och fick där en tjänst på Gordon Ramseys Boxwood Café. Därefter har han arbetat hos, för att nämna några; Restaurang 28+ i Göteborg, 19 Glas, Vassa Eggen och Oaxen Krog & Slip i Stockholm.

Våren 2019 tog Emil examen från yrkeshögskoleprogrammet vid Skillebyholm i Järna; Trädgårdsmästare, Ekologi och Entreprenörskap 400p.

Efter examen började hans anställning som ansvarig trädgårdsmästare på Vacksta odling, en biointensiv och giftfri odling som levererar direkt till Vackstanäsgymnasiets kök.

Erik Grönlund

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
27 mar 2021 - 27 mar 2021
Lö 11:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Vackstanäsgymnasiet , 15166 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1091090
Pris
950 kr