Vegetarisk matlagning

Plats Södertälje

Att laga vegetarisk mat är bra både för dig och för miljön och behöver inte alls vara svårt. Kursen lär dig hur du på ett enkelt sätt kan använda grönsaker och gryn för att skapa kompletta måltider i din vardag.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur du lätt kan laga vegetarisk mat i din vardag!

Kursinnehåll

I denna kurs så lär vi oss hur vi lyfter och förgyller grönsaker och kulturspannmål till fantastiska smakupplevelser! Det är säsongen som styr exakt vad vi lagar, vi jobbar med olika tekniker som lyfter samt framhäver smak och textur.

Kursupplägg

Kursupplägg

Kursen hålls under ett tillfälle á 5 timmar. Matiga mackor, dryck och kaffe/te ingår i priset

Kostnad för råvaror tillkommer med 100 kr per person.

Kursledare

Emil Grönlund

Emil Grönlund har en gedigen bakgrund inom resturangbranschen och har nu tagit sitt intresse för ekologisk mat till en ny plats som ansvarig trädgårdsmästare på Vackstanäs.

Efter att Emil tog studenten från hotell- och restaurangprogrammet i Åre flyttade han till ett hektiskt London och fick där en tjänst på Gordon Ramseys Boxwood Café. Därefter har han arbetat hos, för att nämna några; Restaurang 28+ i Göteborg, 19 Glas, Vassa Eggen och Oaxen Krog & Slip i Stockholm.

Våren 2019 tog Emil examen från yrkeshögskoleprogrammet vid Skillebyholm i Järna; Trädgårdsmästare, Ekologi och Entreprenörskap 400p.

Efter examen började hans anställning som ansvarig trädgårdsmästare på Vacksta odling, en biointensiv och giftfri odling som levererar direkt till Vackstanäsgymnasiets kök.

Erik Grönlund

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
22 maj 2021 - 22 maj 2021
Lö 12:00 - 17:00
Tillfällen
1
Plats
Vackstanäsgymnasiet , 15166 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1091087
Pris
1250 kr