Hur du brygger din egen kombucha

Plats Norrköping

Lär dig brygga kombucha som är ett hälsosamt te. Kurserna hålls av ingen annan än Camilla Karlsson. Hon driver Kvillinge Ekologiska Hantverksbryggeri i Åby och hon har vunnit SM i mathantverk under 2018.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Kursen innehåller olika teoretiska moment i fermentering, historia och bakgrund, råvarukunskap, livsmedelshygien samt rekommendationer kring bryggutrustning.

Stor del kommer läggas på praktisk tillämpning, själva bryggprocessen.

Vi kommer göra första fermentering där tillfälle ges att prova olika typer av teråvara. Vidare kommer vi göra andra fermentering med olika typer av smaksättningar, samt flasktappning och flaskjäsning.

Efter avslutat kurs kommer varje deltagare få ta med sig sin färdigbryggda kombucha, kombuchakultur och bryggutrustning hem.

Materialkostnad

Materialkostnad tillkommer på 250kr

Ledare

Camilla driver mikro fermenteriet Kvillinge Ekologiska utanför Norrköping, där produceras både kombucha, jun, vattenkefir, kimchi och andra syrade grönsaker. Hon älskar mat och smaker, och hennes hjärta klappar lite extra för det småskaliga och närproducerade. Ett annat driv som hon har är är att inspirera och motivera andra att hälsoboosta sitt liv, med allt från smoothie recept och andningsövningar till att brygga sin egna kombucha och syra grönsaker!

Kursledare

Camilla Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
14 okt 2020 - 14 okt 2020
On 17:00 - 21:00
Tillfällen
1
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1075696
Pris
600 kr