Fermentering - Kimchi & Syrade Grönsaker

Plats Norrköping

Få kunskap i hur man tillverkar kimchi. Kurserna hålls av ingen annan än Camilla Karlsson. Hon driver Kvillinge Ekologiska Hantverksbryggeri i Åby och hon har vunnit SM i mathantverk under 2018.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Kursen innehåller olika teoretiska moment i fermentering, historia och bakgrund, råvarukunskap, livsmedelshygien samt rekommendationer kring bryggutrustning.

Stor del kommer läggas på praktisk tillämpning, själva fermenteringsprocessen.

Vi kommer att ägna oss åt att göra kimchi – vilket är syrad kål, vitlök, chili, lök och ingefära i en smakrik blandning.

Efter avslutat kurs kommer varje deltagare få ta med sig sin påbörjade kimchi hem.

Materialkostnad

Materialkostnad tillkommer på 350kr.

Ledare

Camilla driver mikro fermenteriet Kvillinge Ekologiska utanför Norrköping, där produceras både kombucha, jun, vattenkefir, kimchi och andra syrade grönsaker. Hon älskar mat och smaker, och hennes hjärta klappar lite extra för det småskaliga och närproducerade. Ett annat driv som hon har är att inspirera och motivera andra att hälsoboosta sitt liv, med allt från smoothie recept och andningsövningar till att brygga sin egna kombucha och syra grönsaker!

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs.

Kursledare

Camilla Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
07 okt 2020 - 07 okt 2020
On 17:00 - 21:00
Tillfällen
1
Studietimmar
5
Kurs-ID
1075703
Pris
600 kr