Fermentering - Kombucha, jun och vattenkefir

Plats Norrköping

Lär dig brygga kombucha, jun och vattenkefir. Kurserna hålls av ingen annan än Camilla Karlsson som driver Kvillinge Ekologiska Hantverksbryggeri i Åby. Camilla har vunnit SM i mathantverk under 2018. Vi ses i Norrköping.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Kursen innehåller olika teoretiska moment i fermentering, historia och bakgrund, råvarukunskap, livsmedelshygien samt rekommendationer kring bryggutrustning.

Stor del kommer läggas på praktisk tillämpning, själva fermenteringsprocessen.

Vi kommer gå igenom steg för steg för att brygga sin egen kombucha, jun och vattenkefir. Fokus kommer att ligga på första fermentering.

Efter avslutat kurs kommer varje deltagare få ta med sig sin påbörjade kombucha, jun och vattenkefir hem.

Materialkostnad

1050 kronor utöver kurspriset.
Att materialkostnaden är högre än för de andra fermenteringskurserna beror på att vi behöver: jun, som i sig innehåller den exklusiva råvaran eko-honung samt vattenkefirkultur. Vi behöver även bryggutrusyning för båda två.

Ledare

Camilla driver mikro fermenteriet Kvillinge Ekologiska utanför Norrköping, där produceras både kombucha, jun, vattenkefir, kimchi och andra syrade grönsaker. Hon älskar mat och smaker, och hennes hjärta klappar lite extra för det småskaliga och närproducerade. Ett annat driv som hon har är är att inspirera och motivera andra att hälsoboosta sitt liv, med allt från smoothie recept och andningsövningar till att brygga sin egna kombucha och syra grönsaker!

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs.

Kursledare

Camilla Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 dec 2021 - 08 dec 2021
On 17:00 - 21:00
Tillfällen
1
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1101450
Pris
600 kr