Fermentering - Kimchi

Plats Kungsbacka

Vi utforskar olika sätt att förädla frukter - med smak, näring, ekonomi och miljö i fokus. En smakrik tur bland bubblande möjligheter i Kungsbacka!

Boka kursen nu

Målgrupp
Kursen riktar sig till den som vill komma igång med egen kimchi. Detta är en grundkurs!

Mål
Kursens mål är att motivera en matsmart vardag, utöka självhushållningen samt öka kunskaperna om flera historiskt intressanta specialiteter.

Innehåll och arbetssätt
Kursdeltagarna får kunskap och motivation att förädla och tillaga kimchi - en traditionell koreansk fermenterad rätt. Ur innehållet:

• Praktiska exempel och genomgångar
  • Smakupplevelser
  • Delande av erfarenheter och tips
  • Fakta om fermentering
  • Teori balanseras med praktiska moment samt delande samtal kring erfarenheter och idéer. Kursdeltagarna är välkomna med ord och handling.

Litteratur och material
Kursledarnas eget material. Rekommendationer på litteratur kommer att ges under kursen.

Susanna Walfridsson

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20