Fermentering - mjölksyrning av grönsaker

Plats Kungsbacka

Vi utforskar olika sätt att förädla grönsaker - med smak, näring, ekonomi och miljö i fokus. En smakrik tur bland bubblande möjligheter i Kungsbacka!

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill komma igång med innovativ råvaruhantering i vardagen genom mjölksyrning av grönsaker. Detta är en grundkurs!

Mål

Kursens mål är att motivera en matsmart vardag, utöka självhushållningen samt öka kunskaperna om flera historiskt intressanta specialiteter.

Innehåll och arbetssätt

Kursdeltagarna får kunskap och motivation att förädla och tillaga olika typer grönsaker - där hälsovård, kostnader, livspussel och ekologisk hållbarhet löper parallellt. Ur innehållet:

  • Praktiska exempel och genomgångar
  • Smakupplevelser
  • Delande av erfarenheter och tips
  • Fakta om fermentering

Teori balanseras med praktiska moment samt delande samtal kring erfarenheter och idéer. Kursdeltagarna är välkomna med ord och handling.

Litteratur och material

Kursledarnas eget material. Rekommendationer på litteratur kommer att ges under kursen.

Kursledare

Sofie Alsterberg

Sofia är högstadielärare och har sedan några år jobbat i ett skolkök där de bara lagade ekologisk, vegetarisk mat och så klart fermenterade egna grönsaker. Hon har alltid varit en stor mat- och bakningsentusiast.

– Jag stötte på fermenterade grönsaker redan på 90-talet genom waldorfskolan jag jobbade på då. Har alltid en kruka på gång hemma och äter så gott som varje dag ett par matskedar till middagen! Jag som alltid älskat mat och matlagning vill gärna dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter.

Sofie Alsterberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

info.kungsbacka@folkuniversitetet.se

Tid
19 okt 2022 - 19 okt 2022
On 18:00 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Nygatan 10c, 43430 Kungsbacka
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1145837
Pris
450 kr