Portugisisk matlagning

Plats Kristianstad

Laga portugisisk mat och diskutera den tillsammans. Vi kombinerar portugisiska smaker med vissa portugisiska ord och fraser som passar i kök och restaurang sammanhang.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Den här kursen ger dig chansen att utforska ett nytt kök och dess smaker! Tillsammans med vår portugisiska kursledare, Maria, får du lära dig att laga mat från Portugal. Vid varje tillfälle presenteras 2-3 portugisiska recept som gruppen sedan lagar tillsammans.Träffen avslutas med en gemensam måltid där ni testar det ni har tillagat och diskuterar resultatet tillsammans. Under kursens gång får du även tillfälle att lära dig mer om den portugisiska kulturen samt ett och annat ord på portugisiska.

Kursupplägg

Kursen är varannan vecka.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kompletterande prisinformation

Utöver kursavgiften tillkommer en kostnad för råvarorna ni använder, kostnaden är 100 kronor per person och tillfälle. Den totala summan (400 kronor) betalas direkt till kursledaren vid första tillfället via swish eller kontanter.

Kursledare

Maria är även kursledare i portugisiska hos oss sedan många år tillbaka.

Övrigt

OBS! Medtag eget förkläde och kökshandduk samt eventuell matlåda.
Om du har några allergier vänligen meddela detta till oss vid bokningen.

Maria Vaz-Ohlsson

Att dela med mig av det jag älskar mest av allt lät spännande.

Olá!

Jag heter Maria och är född i en stad som heter Felgueiras norr om Porto, i norra Portugal. Det finns vackra berg i området och naturen är väldigt grön. Det regnar mycket på vinter och det kan ibland också snöa precis som i Sverige, kanske därför trivs jag bra här efter så många år, sedan 1988. Felgueiras är kanske mest känd för skotillverkning. Det exporteras ca 90 % av all tillverkning. De flesta av er har säkert ett par skor därifrån.

Jag har alltid haft ett stort intresse för språk och som många andra från skoområdet, älskar jag också skor. Undervisning var ett självklart val för mig. Att dela med mig av det jag älskar mest av allt lät spännande. Jag har bland annat jobbat som lärare på en yrkesskola (CFPIC) i Portugal, där eleverna gick för att lära sig tillverka skor. Teknik, materialval, passform etc. var några av ämnena. Både under tiden och lite senare fortsatte jag att studera språk. Det var franska och portugisiska, sedan även en fördjupning i engelska på Kristianstads högskola.

Jag har varit cirkelledare på Folkuniversitetet under några år nu och att undervisa i portugisiska är bland det bästa jag vet. Att träffa nya människor och se dem utvecklas är mycket givande. 

I dagens globala samhälle blir språk allt viktigare. Så mycket spännande som man får reda på när man läser nya språk! Portugisiska finns till exempel som officiellt språk i fyra kontinenter, inte många som vet det! Vet ni också att trollkarlen ”Salazar” i Harry Potter inspirerades av den portugisiske diktatorn när J.K. Rowling bodde i Portugal?

Det ska bli kul att lära känna er om ni väljer att läsa portugisiska hos mig.

Maria Vaz Ohlsson

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
07 okt 2020 - 18 nov 2020
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
4
Plats
Götgatan 6, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1075486
Pris
1295 kr