Japansk matlagning

Plats Kristianstad

Laga japansk mat och diskutera den tillsammans. Vi kombinerar japanska smaker med vissa kulinariska uttryck på japanska och en del kunskap kring den japanska matkulturen.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Den här kursen ger dig chansen att utforska ett nytt kök och dess smaker! Kursen inleds med en snabb genomgång om den japanska kulturen och sättet att tänka kring mat, kryddor och råvaror. Kursledaren kommer även att bjuda på grundläggande språkkunskaper inom kulinariska uttryck.

Vid första kurstillfället kommer en nationalrätt att stå i fokus som gruppen lagar tillsammans, det blir dessutom ett tillfälle för genomgång av de smaker ni kommer att jobba med under följande sammankomster. Vid senare tillfällen blir den teoretiska genomgången kortare och deltagarna kommer att få laga 3-4 recept tillsammans. Varje träff avslutas med en gemensam måltid där ni testar det ni har tillagat och diskuterar resultatet tillsammans.

Kursupplägg

Kursen är varannan vecka.

Förkunskaper

Kursdeltagarna arbetar utifrån sina egna färdigheter och inga förkunskaper krävs.

Kompletterande prisinformation

Utöver kursavgiften tillkommer en kostnad för råvarorna ni använder, kostnaden är 100 kronor per person och tillfälle. Den totala summan (400 kronor) betalas direkt till kursledaren vid första tillfället via swish eller kontanter.

Kursledare

Emma är utbildad gastronom och har flera års erfarenhet som kock.

Övrigt

OBS! Medtag eget förkläde och kökshandduk samt eventuell matlåda.
Om du har några allergier vänligen meddela detta till oss vid bokningen.

Medverkande

Emma Ylivallo Altenhammar

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
28 okt 2020 - 16 dec 2020
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
4
Plats
Götgatan 6, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1080166
Pris
1295 kr