Pasta fresca - Lär dig göra egen pasta!

Plats Jönköping

Att göra pasta kan vara en konst. Hantverket är ingen hemlighet, men hur får man en fin deg? Häng med på en rolig aktivitet och njut av resultatet. För visst är pasta godare färsk? Vi ses på Folkuniversitetet i Jönköping.

Boka kursen nu

Innehåll och kursupplägg

Under denna kurs lär du dig att göra olika sorters färsk pasta från grunden, som exempelvis ravioli och tagliatelle. Vi förbereder degen och pratar om råvarornas betydelse och hur vi kan färgsätta och smaksätta den. Vi kommer även göra såser och fyllningar och forma pastan med hjälp av traditionella redskap. Efter all matlagning avslutar vi kursen genom att avnjuta allt smarrigt vi har skapat.

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs.

Undervisningsform

Undervisningen sker i fina lokaler i Bagarstugan i Ödestugu.

Material

I kursen ingår alla ingredienser samt ett kompendium med recept.

Obs! Ta med eget förkläde och rena skor.

Kursledare

Romy Ehnert

Romy är uppvuxen i Tyskland och har ett genuint intresse för mathantverk i alla dess former. Hon har tidigare jobbat inom vinbranschen och arrangerat olika evenemang samt kurser.

Hon undervisar i bakning och matlagning – men framför allt lär hon ut hantverket i olika moment inom bakning samt matlagning, som t ex att baka ostkaka och knäckebröd i vedeldad stenugn.

Så här berättar Romy själv: 
- Jag ser mig själv som en eldsjäl som brinner för gammalt mathantverk, regionala råvaror och mat samt dryck från småskalig produktion. Min förhoppning är att gnistan hoppar över på mina kursdeltagare och att jag kan bidra till en förståelse om värdet som ligger i mathantverk, traditioner och närproducerade råvaror.

På Romys företag Eldsjäl Mathantverk & Möten erbjuds bl.a. mathantverkskurser och gruppaktiviteter till företag och privata grupper. Läs mer om Romy här: på www.eldsjal.net

Romy Ehnert

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
22 okt 2022 - 22 okt 2022
Lö 09:00 - 13:00
Tillfällen
1
Plats
Ödestugu, 56163 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1138112
Pris
850 kr