Lär dig baka ostkaka!

Plats Jönköping

Vill du lära dig hur man tillverkar en riktigt god ostkaka från grunden? I denna kurs får du tillfälle att baka din egen ostkaka och lära dig mer om den småländska delikatessen. Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping.

Boka kursen nu

Innehåll och kursupplägg

Tillsammans bakar vi ostkaka efter småländskt originalrecept med färsk mjölk lokalt från trakten. Ni kommer att baka i mindre grupper och göra era egna ostkakakor från grunden. Varje deltagare kommer att baka tre stycken i olika storlekar. Självklart kommer ni också provsmaka!

Målgrupp

Du som vill lära dig att baka ostkaka. Inga förkunskaper krävs.

Undervisningsform

Undervisningen sker i fina lokaler i Bagarstugan i Ödestugu.

Material

I kursen ingår alla ingredienser samt ett kompendium med recept.

Obs! Ta med eget förkläde och rena skor samt en korg/påse för transport av era skapelser.

Kursledare

Romy Ehnert

Romy är uppvuxen i Tyskland och har ett genuint intresse för mathantverk i alla dess former. Hon har tidigare jobbat inom vinbranschen och arrangerat olika evenemang samt kurser.

Hon undervisar i bakning och matlagning – men framför allt lär hon ut hantverket i olika moment inom bakning samt matlagning, som t ex att baka ostkaka och knäckebröd i vedeldad stenugn.

Så här berättar Romy själv: 
- Jag ser mig själv som en eldsjäl som brinner för gammalt mathantverk, regionala råvaror och mat samt dryck från småskalig produktion. Min förhoppning är att gnistan hoppar över på mina kursdeltagare och att jag kan bidra till en förståelse om värdet som ligger i mathantverk, traditioner och närproducerade råvaror.

På Romys företag Eldsjäl Mathantverk & Möten erbjuds bl.a. mathantverkskurser och gruppaktiviteter till företag och privata grupper. Läs mer om Romy här: på www.eldsjal.net

Romy Ehnert

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
11 dec 2022 - 11 dec 2022
Sö 09:00 - 13:00
Tillfällen
1
Plats
Ödestugu, 56163 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1138111
Pris
850 kr