Lär dig göra grillost!

Plats Jönköping

Slå dina vänner med häpnad med hemgjord halloumi. Ladda inför sommarens grillkvällar och gör din egen grillost! Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping.

Boka kursen nu

Innehåll och kursupplägg

Under kursen lär du dig hur man gör egen grillost från grunden. Vi går igenom processen som gör mjölk till ost i både teori och praktik. Mjölken vi använder hämtas från en lokal bondgård. Att tillverka egen ost i hemmaköket är ytterligare ett steg på vägen för både den som vill äta mer vegetarisk och den som vill bli mer självförsörjande. Den svenska halloumi-varianten har blivit otroligt populär så passa på och få alla tips hur du lyckas hemma!.

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs.

Undervisningsform

Undervisningen sker i fina lokaler i Bagarstugan i Ödestugu.

Material

I kursen ingår alla ingredienser samt ett kompendium med recept.

Obs! Ta med eget förkläde och rena skor.

Kursledare

Romy Ehnert

Romy är uppvuxen i Tyskland och har ett genuint intresse för mathantverk i alla dess former. Hon har tidigare jobbat inom vinbranschen och arrangerat olika evenemang samt kurser.

Hon undervisar i bakning och matlagning – men framför allt lär hon ut hantverket i olika moment inom bakning samt matlagning, som t ex att baka ostkaka och knäckebröd i vedeldad stenugn.

Så här berättar Romy själv: 
- Jag ser mig själv som en eldsjäl som brinner för gammalt mathantverk, regionala råvaror och mat samt dryck från småskalig produktion. Min förhoppning är att gnistan hoppar över på mina kursdeltagare och att jag kan bidra till en förståelse om värdet som ligger i mathantverk, traditioner och närproducerade råvaror.

På Romys företag Eldsjäl Mathantverk & Möten erbjuds bl.a. mathantverkskurser och gruppaktiviteter till företag och privata grupper. Läs mer om Romy här: på www.eldsjal.net

Romy Ehnert

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
02 apr 2022 - 02 apr 2022
Lö 09:00 - 13:00
Tillfällen
1
Plats
Ödestugu, 56163 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1117509
Pris
800 kr