Korvskola eftermiddag

Plats Jönköping

Slå dina vänner med häpnad med hemgjord korv. Ladda inför en varmare höst och gör din egen grillkorv! Korven är en perfekt gåbortpresent. Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping.

Boka reservplats

Innehåll och kursupplägg

Passa på att lära dig göra egna grillkorvar från grunden! Under kursen tillverkar vi olika sorters grillkorv och talar om val av råvaror, ingredienser och verktyg. Du kommer få massa tips, recept och inspiration för att lyckas med korvtillverkning i ditt eget kök. Provsmakning ingår och ni kommer få med ett antal korvar hem.

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs.

Undervisningsform

Undervisningen sker i fina lokaler i Bagarstugan i Ödestugu.

Material

I kursen ingår alla ingredienser samt ett kompendium med recept.

Obs! Ta med eget förkläde och rena skor.

Kursledare

Romy Ehnert

Romy är uppvuxen i Tyskland och har ett genuint intresse för mathantverk i alla dess former. Hon har tidigare jobbat inom vinbranschen och arrangerat olika evenemang samt kurser.

Hon undervisar i bakning och matlagning – men framför allt lär hon ut hantverket i olika moment inom bakning samt matlagning, som t ex att baka ostkaka och knäckebröd i vedeldad stenugn.

Så här berättar Romy själv: 
- Jag ser mig själv som en eldsjäl som brinner för gammalt mathantverk, regionala råvaror och mat samt dryck från småskalig produktion. Min förhoppning är att gnistan hoppar över på mina kursdeltagare och att jag kan bidra till en förståelse om värdet som ligger i mathantverk, traditioner och närproducerade råvaror.

På Romys företag Eldsjäl Mathantverk & Möten erbjuds bl.a. mathantverkskurser och gruppaktiviteter till företag och privata grupper. Läs mer om Romy här: på www.eldsjal.net

Romy Ehnert

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
26 sep 2021 - 26 sep 2021
Sö 15:00 - 19:00
Tillfällen
1
Plats
Ödestugu, 56163 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1104638
Pris
800 kr