Vegetarisk och vegansk näringslära

Plats Göteborg

En kurs för dig som är vegetarian, vill bli vegetarian eller som bara vill äta grönare. Öka din förståelse för kostens påverkan på både hälsa och miljö!

Boka kursen nu

Den här kursen planeras som vanligt med fysiska träffar. Om det vid kursens start inte skulle vara möjligt pga den rådande pandemin så kommer kursen om det är möjligt att gå på distans. Då träffas gruppen med sin lärare på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den fysiska distansen och träffas online.

Målgrupp

Denna kurs riktar sig mot dig som är intresserad av att veta mer om vegetarisk näringslära, oavsett om du är vegetarian eller bara vill äta mer vegetariskt. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Kursens mål är att öka deltagarens kunskap inom vegetarisk näringslära och hur du tillgodoser behovet av av vitaminer, mineraler och de energigivande näringsämnena kolhydrater, protein och fett. Du får även en förståelse för kostens påverkan på hälsan och på miljön.

Efter kursen ska deltagaren ha en bra överblick över vegetarisk näringslära och kunna planera en bra sammansatt vegetarisk kosthållning.

Innehåll och arbetssätt:

Att äta mer vegetariskt eller helt gå över till en vegetarisk kost blir allt vanligare, oavsett om det är för djuren, miljön eller hälsans skull. Hur ser en vegetarisk tallriksmodell ut? Vad behöver du tänka på när du komponerar en vegetarisk måltid? Vi kommer under kursens gång att titta närmare på ämnen som:

  • Vegetarisk näringslära
  • Vegetarisk tallriksmodell
  • Rekommendationer och behov
  • Hälsofördelar med vegetarisk kost
  • Matens inverkan på miljö
  • Myter kring vegetarisk kost

Kursen kommer blanda teoretiska inslag med praktiska övningar. Obs! Ingen matlagning men smakprov på några utvalda produkter ingår.

Litteratur och material

Näring och hälsa, Ulla Johansson, Obs, inte obligatorisk!
Kursledarens eget material
Receptkompendium

Annie Karlsson

– Att äta en växtbaserad kost är varken svårt eller tidskrävande. Med rätt knep och kunskap blir maten godare, färggladare och rik på näringsämnen. Våga ät mer grönt – ett snällare alternativ mot dig, miljön och djuren!

Med ett långt intresse av träning, hälsa och miljö blev en vegansk kost till slut ett självklart val för Annie Karlsson. Hon har flera års erfarenhet av att äta en vegetarisk och vegansk kost och är legitimerad dietist. Hon har även läst kurs i Träningslära och är utbildad träningsinstruktör.

Annie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
24 okt 2020 - 24 okt 2020
Lö 10:00 - 15:30
Tillfällen
1
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1073215
Pris
625 kr