Kimchi Distans Live

Plats Göteborg

Kursen går på distans med livesända online-lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill komma igång med egen kimchi. Kursen passar även för dig som är vegetarian då det går att göra kimchi utan fisksås.

Mål

Kursens mål är att motivera en matsmart vardag, utöka självhushållningen samt öka kunskaperna om flera historiskt intressanta specialiteter.

Innehåll och arbetssätt

Kursdeltagarna får kunskap och motivation att förädla och tillaga Kimchi - en traditionell koreansk fermenterad rätt. Deltagarna kommer att få information om koreansk kimchi-kultur, historia och typer av kimchi. Du kan också få information om Jeotgal (saltad fermenterad fisk och skaldjur), en av kimchis viktigaste ingredienser. Deltagarna kan få tips om den mest lämpliga temperaturen för jäsning av kimchi.

Ur innehållet:

  • Praktiska exempel och genomgångar
  • Smakupplevelser
  • Delande av erfarenheter och tips
  • Fakta om fermentering
  • Teori balanseras med praktiska moment samt delande samtal kring erfarenheter och idéer. Kursdeltagarna är välkomna med ord och handling.

Kurslitteratur

Kursledarens eget material.

Matlagningsverktyg och ingredienser

Kimchi-ingredienserna köpes och förberedes av deltagarna själva före lektionsstart. Kontrollera och förbered ingredienser och köksredskap utifrån listan ”Förberedelser inför kimchi klass” som kursledaren skickar ut till deltagarna. Det kan ta ganska lång tid att hitta koreanska chiliflingor. Leta i både offline och onlinebutiker för att utöka chanserna att hitta rätt ingredienser.

Övrig bra att veta- info

Eftersom det kan ta lite tid att hitta koreansk rödpepparpulver är det bra att vi får in din bokning senast 15 dagar innan kursstart.

Kursledare

Meeree Kim

– Jag fokuserar på och kommer försöka anpassa varje kurs efter deltagarnas behov. Jag tar gärna emot förslag på hur vi tillsammans kan skapa en givande kurs.

– Jag kommer från Sydkorea och har hållit kurser i koreanska och kimchi på Folkuniversitetet sedan 2019. Jag har ett certifikat i koreansk matlagning. Det gör mig glad att få undervisa i kimchi och koreanska och bidra till en ökad insikt i koreansk kultur. 

– Jag tycker att det är både intressant och viktigt att även förmedla kunskap om kulturen och landet när man lär ut ett språk. Den kunskapen kan bidra till att göra studierna roligare. Det öppnar även upp möjligheter att upptäcka nya saker som ibland kan kännas både välbekanta och främmande på samma gång. Associationer och reaktioner som är kopplade till språket och kan underlätta inlärningsprocessen.

Meeree Kim

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
29 aug 2022 - 29 aug 2022
Må 18:00 - 20:15
Tillfällen
1
Studietimmar
3
Kurs-ID
1137377
Pris
400 kr