Baka sötebröd på Cum Pane ekologisk bakverkstad

Plats Göteborg

Sugen på att baka annat än vanliga kanelbullar? Här får du testa tjugo andra varianter. Lärare och inspiratör: Robin Edberg, bagare med passion för sötebröd, medgrundare till Cum Pane och tidigare medlem i Svenska bagarlandslaget.

Boka reservplats
Tröttnat på kanelsnäckor och vaniljbullar? Då får du massor med ny inspiration och kunskap här. Var med och skapa nya och spännande former och smaker med utgångspunkt i nordens skafferi. Med de här bakverken på repertoaren kan du imponera på vilken fikastund som helst och det blir så mycket godare än de köpta varianterna! Efter kursen får du med dig recepten och det vi bakat hem.

Mål

Efter kursen ska du ha kunskaper om olika typer av vetedegar, fyllningar, uppslagningstekniker, jäsning och bakprocessen.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om mjölsorter, vetedegar samt hur vi använder nordens smaker i bakningen.

Innehåll

Under två kvällar träffas vi och bakar ihop i Cum Panes bageri.
Första kvällen börjar vi med att gå igenom smak avseende sött, surt och de andra grundsmakerna, liksom färg, form och konsistens som alla har avgörande betydelse för hur vi upplever det vi äter. Vi fokuserar sedan på frukter och bär som växer här i norden och gör fyllningar, curder, krämer och kompotter med nordens smaker som bas.
Vidare förbereder vi en vetedeg, en kavlad briochedeg och en traditionell briochedeg inför morgondagens bakning – olika recept ger olika konsistenser. Vi gör också topping, smuldeg och annat som vi ska använda till de färdiga bullarna.
Andra dagen är det dags för det stora bullbaket! Vi bakar ut brioche, kavlad brioche och vetedeg i uppåt 20 olika former och fyller med alla de frukt- och bärvarianter vi skapade under gårdagen. Sedan är det dags för jäsning och gräddning. Givetvis avslutar vi med att smaka på allt vi bakat, utvärdera smaker, former och konsistenser.
Efter kursen får du med dig recepten och det vi bakat hem.

Arbetssätt

Vi varvar teori med praktiskt arbete och diskussioner i gruppen.

Kursmaterial

Allt material ingår i kursavgiften.

Övrigt

Kursen hålls i samarbete med bageri Cum Pane ekologisk bakverkstad.
Kursen hålls på Cum Panes bageri i Olskroken.
Obs! Vi använder oss av nötter och mandel på kursen. Kontakta oss om du är allergisk.

Utvecklingsmöjligheter

Gå också kursen Baka surdegsbröd på Cum Pane – lär dig mala mjöl, sätta surdegar och att baka riktigt gott bröd, fritt från tillsatser.

Kursledare

Robin Edberg

"När du en gång har ätit egenbakat surdegsbröd vill du inte ha något annat!"

Mjöl, salt och vatten. Det är allt som behövs för att baka gott och nyttigt bröd. Fascinationen kring detta har gjort att jag arbetat som bagare i över 25 år. Jag har också tävlat i Svenska Bagarlandslaget, jobbat med att utbilda och hela tiden arbetat med att utveckla konsten att baka bröd så som jag tycker att bröd ska bakas – på färska och ekologiska råvaror. Magin kring att få skapa goda och nyttiga bröd på en levande råvara som surdeg är det bästa som finns.

Robin Edberg driver sedan 2008 bagerierna Cum Pane ekologisk bakverkstad tillsammans med sin partner Christiane Edberg. Utöver det arbetar han med att undervisa och hålla föredrag på olika skolor. Han håller också i bakkurser, både för såväl professionella bagare som för hemmabagare och både i Sverige och utomlands.

Robin Edberg - Folkuniversitetet Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
30 okt 2021 - 31 okt 2021
Lö 16:00 - 19:00
Sö 11:00 - 14:00
Tillfällen
2
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1108206
Pris
2275 kr