Matförädling på Eco Agroforestry Center

Plats Göteborg

En kurs för dig som vill testa två olika sätt att förädla och konservera, till ny smak och användning. Var med och upptäck nya råvaror och smaker!

Boka kursen nu

Vi kommer vara ute på den unika och mångkulturella Eco-Agroforestry Recreation Center i Gunnilse. Vi skördar och tillverkar älggrässaft över en afrikansk traditionell spis samt röker olika råvaror tillsammans.

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om förädling och få kunskap och praktisk erfarenhet av att safta och röka råvaror.

Mål

Efter kursens slut ska du ha mer kunskap om hur du kan använda och ta hand om det naturen ger.

Innehåll

Vi kommer lära oss hur vi kan dra nytta av naturens skafferi och ta ansvar för hur, och av vad, mat görs. Det är ett steg mot ett mer självförsörjande liv som är hälsosammare för både oss själva och jorden. Tillsammans plockar vi älggräs och gör saft. Vi provar också på att förädla några andra råvaror, bl a ost, paprika och salt.

Bra att veta

Ta gärna med dig en flaska eller en burk med lock så att du kan få med dig saft hem! Kursen hålls på Eco Agroforestry Center,
Långavallsgatan 13 i Gunnilse.

Arbetssätt

Teori balanseras med praktiska moment samt delande samtal kring erfarenheter och idéer.

Litteratur och material

Kursledarnas eget material. Smakprover ingår i kurskostnaden.

Kursledare

Anne Franze-Jordanov

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
07 aug 2021 - 07 aug 2021
Lö 13:00 - 17:00
Tillfällen
1
Studietimmar
5
Kurs-ID
1101655
Pris
450 kr