Lär dig det mesta om te

Plats Borås

Lär dig det mesta om teets historia och om olika tesorter och recept!

Boka kursen nu

Historien om hur teet upptäcktes, hur det användes från äldsta tider till idag och hur det hamnade på våra bord är lång, häpnadsväckande och så fängslande att den slår många spänningsromaner.

Te är inte enbart en odlingsprodukt utan en kulturell företeelse, en växt med mycket gamla anor som tillfredställer den mest kräsna smaken och önskemål både för kocken och läkaren.

Tedrickande blev ofta föremål för konstnärernas avbildningar. Och varför inte, när aktiviteten fortfarande är en av de mest förekommande i världen med tanke på alla koppar te som dricks varje ögonblick.

Målgrupp

Målgrupp är alla intresserade av historia, konst, fytomedicin (örtmedicin), en spännande berättelse samt alla som vill ha lite avkoppling med substans och innehåll. I princip, alla som vill lära sig någonting på ett lätt och underhållande sätt samt koppla av framför vackra bilder.

Innehåll

Föreläsningen är en sammanfattning av många års forskningsarbete där fakta blandas på ett harmoniskt sätt med historia, culinaria, huskurer och konst. Den inramas av massor av unika, intressanta och vackra bilder.

Mål

Lär dig det mesta om teets historia: dess upptäckt, myter och skrönor, hur det spreds från Kina till övriga världen, hur det orsakade det amerikanska frihetskriget, hur det odlades och hur det användes från äldsta tider till idag.

Dessutom beskrivs olika tesorter, teer som inte innehåller te, huskurer samt många olika sätt att smaksätta det mesta med te.

Därutöver får man ta del av en mängd smakliga och nyttiga recept.

Daniela Rosvall

Kärleken till Medelhavets olika civilisationer och folkslag, samt det särskilda intresset för romerska imperiet och den latinska kulturen är kunskapskällor som den klassiska arkeologen Daniela Rosvall alltid öser ur.

Under studier på forskarutbildningen har hon fått fördjupade kunskaper och under sin vistelse i Italien och studier i Rom har det språkliga mysteriet fått en naturlig förklaring och inramning.

Att undervisa i italienska, så som hon har gjort under de senaste 20 åren, har varit ett sätt att både dela med sig av sina språkkunskaper, men också att rama in det hela i dess miljö, ursprung, kultur, historia, kulinaria och aktuella samhällsfrågor.

Allt hör till en aktiv språkinlärning, men också till att entusiasmera, väcka nyfikenhet och att avslöja italienarnas "ARS VIVENDI" (livsfilosofi).

Kontakta Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 50

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se