Laga mer vegetariskt

Plats Borås

En kurs för dig som är vegetarian, vill bli vegetarian eller som bara vill äta grönare. Öka din förståelse för kostens påverkan på både hälsa och miljö!

Boka kursen nu

Målgrupp

Denna kurs riktar sig mot dig som är intresserad av att veta mer om vegetarisk näringslära, oavsett om du är vegetarian eller bara vill äta mer vegetariskt. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Kursens mål är att öka deltagarens kunskap inom vegetarisk näringslära och hur du tillgodoser behovet av av vitaminer, mineraler och de energigivande näringsämnena kolhydrater, protein och fett. Du får även en förståelse för kostens påverkan på hälsan och på miljön.

Efter kursen ska deltagaren ha en bra överblick över vegetarisk näringslära och kunna planera en bra sammansatt vegetarisk kosthållning.

Innehåll och arbetssätt:

Att äta mer vegetariskt eller helt gå över till en vegetarisk kost blir allt vanligare, oavsett om det är för djuren, miljön eller hälsans skull. Hur ser en vegetarisk tallriksmodell ut? Vad behöver du tänka på när du komponerar en vegetarisk måltid?

Vi kommer under kursens gång att titta närmare på ämnen som:

  • Vegetarisk näringslära
  • Vegetarisk tallriksmodell
  • Rekommendationer och behov
  • Hälsofördelar med vegetarisk kost
  • Matens inverkan på miljö
  • Myter kring vegetarisk kost

Kursen kommer blanda teoretiska inslag med praktiska övningar. Obs! Ingen matlagning men smakprov på några utvalda produkter ingår.

Litteratur och material

Kursledarens eget material. Receptkompendium.

Medverkande

Lilian Svensk

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 50

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
04 nov 2020 - 18 nov 2020
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
3
Plats
Viskastrandsgatan 5, 50630 Borås
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1072193
Pris
975 kr