Fermentering - syrade grönsaker

Plats Borås

Lär dig mer om den bortglömda tekniken att syra grönsaker!

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av matlagning, oavsett vana och erfarenhet.

Mål

Du lär dig mer om syrning som metod att ta tillvara grönsaker, och får även prova på att syra själv, så att du kan fortsätta experimentera på egen hand hemma.

Innehåll

Läraren berättar mer om syrning som process, och vilka fördelar som finns med att syra mat. Ingredienser, smakprov och recept ingår i deltagaravgiften och finns på plats på kursen.

Litteratur/material

Medtag egen burk att syra kål i! Burken måste vara stor nog för att du ska få ner handen genom öppningen. Allt annat du behöver för att syra, inklusive kål, finns på plats och ingår i kursavgiften.

Under kursen får du tips på böcker och hemsidor du kan gå vidare med, om du vill prova på flera saker att fermentera och syra.

Kursledare

Lilian Svensk

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 54

sandra.johannesson@folkuniversitetet.se

Tid
23 okt 2021 - 23 okt 2021
Lö 10:00 - 13:00
Tillfällen
1
Plats
Alingsåsvägen 6, 50435 Borås
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
1106425
Pris
395 kr