Fermentering - syrade grönsaker

Plats Borås

Lär dig mer om den bortglömda tekniken att syra grönsaker!

Boka kursen nu

Vi går igenom grunderna för mjölksyrning och visar hur det går till!

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är intresserad av matlagning, oavsett vana och erfarenhet.

Mål
Du lär dig mer om syrning som metod att ta tillvara grönsaker, och får även prova på att syra själv, så att du kan fortsätta experimentera på egen hand hemma.

Innehåll
Läraren berättar mer om syrning som process, och vilka fördelar som finns med att syra mat. Ingredienser, smakprov och recept ingår i deltagaravgiften och finns på plats på kursen.

Litteratur/material
Medtag egen burk att syra kål i! Burken måste vara stor nog för att du ska få ner handen genom öppningen. Allt annat du behöver för att syra, inklusive kål, finns på plats och ingår i kursavgiften.

Under kursen får du tips på böcker och hemsidor du kan gå vidare med, om du vill prova på flera saker att fermentera och syra.

Kursledare

Lilian Svensk

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 50

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
31 okt 2020 - 31 okt 2020
Lö 09:00 - 12:00
Tillfällen
1
Plats
Viskastrandsgatan 5, 50630 Borås
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
1072196
Pris
395 kr