Psykisk ohälsa på arbetsplats

Plats Västerås

En företagsutbildning för att hantera alkohol och andra droger på arbetsplatsen. Här får du verktyg att hantera svåra situtationer på arbetsplatsen samt verktyg för att identifiera skadligt bruk/beroende.

Boka kursen nu
För dig som är chef med personalansvar eller arbetar med HR-frågor. Här får du verktyg att hantera alkohol och andra droger på arbetsplatsen samt verktyg för att identifiera skadligt bruk/beroende och genomföra det svåra samtalet. Du kommer också att få grundläggande kunskap att skapa och implementera en handlingsplan (policy) gällande alkohol, andra droger samt spel.

”Kompetensutveckling måste utgå från individens behov och syfta till att stärka den enskildes möjligheter. Samtidigt måste utbildningen tillgodose behovet av utveckling av företagets verksamhet. Allt detta kan vi på Folkuniversitetet hjälpa till med”. Ta kontakt med oss så berättar vi mer om våra utbildningar inom HR, arbetsmiljö och ledarskap."

Kursinnehåll

-Alkohol och droger på arbetsplatsen och arbetsgivarens ansvar
-Att upptäcka tidiga tecken
-Vad kan en ledare reagera, agera och förebygga inom området
-Att skapa handlingsplan (policy)
-Genomföra det svåra samtalet
-Anhörig och medarbetarperspektiv

Upplägg

Vi träffas online ca tre timmar med ett specifikt tema, varannan vecka under 3 månader (6 ggr). Undervisningen kommer till största del ske digitalt men en träff kommer att vara i våra undervisningslokaler centralt i Västerås Du kommer att få uppgifter, inläsningsmaterial samt handledning under tiden. Total kurstid är 30h.

Bra att veta

Priset som anges är exklusive moms. Sista anmälningsdatum är 19 januari 2022.

Kontakt och offertförfrågningar
Har ni behov av en mer anpassad utbildning inom HR, Arbetsmiljö och ledarskap då är du välkommen att kontakta oss på 021-15 36 07 eller katarina.a@folkuniversitetet.se.
Har du fler frågor kring denna kurs, kontakta Lynn Englund, e-post lynn.englund@folkuniversitetet.se eller 021 475 71 52.

Lärare
Våra lärare är goda pedagoger med erfarenhet av att undervisa vuxna samt arbetar kontinuerligt med företagshälsovård, HR och rehabilitering.

I denna kurs undervisar B Robert Andersson som är grundaren till Vertikal Utveckling som finns i olika delar av landet och arbetar med uppdrag inom beroendeproblematiken. Han är verksam som handledare och konsulterande behandlingschef. Robert arbetar med ledarskapsfrågor, grupputveckling, chefstöd och HR-frågor. Han har utvecklat och driver behandlingsprogram inom områden som tidiga sexuella övergrepp, kemiskt beroende, vuxna barn, kriminalitet och stödprogram åt företag. Robert är handledare vid flera verksamheter, både inom den privata och offentliga sektorn, samt inom idrottsvärlden. Han är utbildad inom familjeterapi, gestalt, beteendevetenskap, beroendelära och organisation. Han är även författare, föreläsare och utbildare med erfarenhet av att vara utbildningsledare och gedigen undervisningserfarenhet i sina ämnesområden. Robert har många års erfarenhet av att arbete inom beroende, dess konsekvenser, orsaker och ser ett behov av att rätt stöd samt utbildning för att arbeta förebyggande på arbetsplatser. Robert ser vikten av att förekomma de negativa konsekvenser som annars kan bli, genom att inte hantera en skadligt bruk/beroende på arbetet, för arbetsplatsen, individen och för nära anhöriga.

Lokal
Undervisningen kommer till största del ske digitalt men en träff kommer att vara i våra undervisningslokaler centralt i Västerås.

Folkuniversitetet är en av Sveriges största utbildningsanordnare och genomför utbildning för företag, organisationer och myndigheter. Med oss får ni en utvecklingspartner som arbetar tillsammans med er, inte bara åt er.

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
16 feb 2022
Tillfällen
6
Kurs-ID
1113548
Pris
17100 kr