Frukost med forskare: Om lärdomar från Elisabeth Ohlsons konstnärskap

Plats Trollhättan

Hur skapar vi en mer jämlik vård?

OBS! Föreläsningen hålls på Campus Dalsland i Bäckefors

En av de viktigaste faktorerna för att utveckla en mer jämlik hälsa, vård och omsorg är att synliggöra hur viktiga normerna är för de människor som arbetar med att bemöta, bedöma och behandla människor i vård- och hälsoarbete.  Ändå är dessa frågor ofta nedtonade i just vårdens utbildningar.
 
Sedan 2019 finns Elisabeth Ohlsons (känd bland annat från utställningen Ecce Homo) normkritiska foton på Högskolan Väst som en del i undervisningen. De normkritiska fotona ska hjälpa studenterna att reflektera över människors utsatthet och olika livsvillkor, då många människor befinner sig utanför normen. Det handlar bland annat om ålder, kön, trosuppfattning, sexuell läggning, funktionsvariation och etnicitet. 

Möt Henrik Eriksson, professor i vårdvetenskap på Högskolan Väst, som kommer att berätta om de lärdomar högskolans samarbete med Elisabeth Ohlson givit i form av nya arbetssätt i vårdens utbildningar. Arbetssätt som tar utgångspunkt i att: synliggöra normer, undersöka sin egen position samt skapa och agera. Ett arbetssätt som vi kallar artemisk pedagogik.

Anmälan

OBS! Begränsat antal platser fysiskt på plats Anmälan krävs, Boka föreläsning med frukost via länken  Frukost på Campus Dalsland

Föreläsningen anordnas av Folkuniversitetet Trollhättan, Högskolan Väst och Campus Dalsland. Fri entré gäller på samtliga föreläsningar. 
Vi bjuder på frukost.

För dig som önskar att delta på föreläsningen via länk...  https://hv-se.zoom.us/j/61498256186

Föreläsningen arrangeras med stöd av Folkuniversitetsföreningen.

Med reservation för ändringar.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
23 okt 2024 - 23 okt 2024
Onsdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
ons 23 okt 2024 kl 08:00-09:00
Plats
Campus Dalsland 1, 66840 BÄCKEFORS
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
309277
Pris
0 kr