Konflikthantering (NVC)

Plats Malmö

Skapa kontakt och lös konflikter – utifrån vad du och andra verkligen behöver. En kurs i konflikthantering där du lär dig att lyssna empatiskt, uttrycka vad du vill och att formulera strategier för att möta allas behov.

Boka kursen nu

Kursen Konflikthantering (NVC) är en introduktionskurs i Nonviolent communication (NVC).

Kursinnehåll

Den här heldagskursen ger en introduktion till nonviolent communication, ett förhållningssätt som används vid medling och annan konfliktlösning, inom personlig utveckling och för att utveckla organisationer.
Under dagen går vi igenom de teoretiska grunderna och övar en rad färdigheter.

Du lär dig:

  • Att höra behoven bakom andras kritik
  • Att själv uttrycka dig så att det du vill blir klarare
  • Att lyssna empatiskt
  • Vad som skiljer empati från att ge råd, sympati eller pepp
  • Att uttrycka dig ärligt och bli tydligare för dig själv och andra
  • Att upptäcka kraften i att visa uppskattning för tillgodosedda behov

Några veckor efter kursdagen hålls en frivillig frågestund online, där du som kursdeltagare har möjlighet att få svar på frågor som har kommit upp efter att du tillämpat saker från kursen, läst vidare eller gjort föreslagna övningar.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som vill lära sig att kommunicera på ett sätt som gör samarbete och konfliktlösning lättare, både i privatlivet och på jobbet.
Kursen passar dig som arbetar med människor, men också dig som framförallt vill satsa på att förbättra dina relationer inom den privata sfären.

Mål

Kursen ger insikt i de teoretiska grunderna för nonviolent communication (NVC), med tillämpningar i att lösa konflikter, lyssna empatiskt, tydligt uttrycka önskemål och att ge uppskattning.
Efter kursen har deltagaren en bra grund att själv öva på färdigheterna och att studera vidare på egen hand eller tillsammans med andra.

Arbetssätt

Kursen är utformad som en heldagsworkshop med både teori och praktiska övningar. Kursen har en timmes lunchpaus. Under eftermiddagen står vi för kaffe och frukt.
Kursen avslutas med förslag till vidare självstudier med konkreta övningar, och deltagare ges möjlighet att delta i en uppföljande frågestund cirka en månad efter kurstillfället (exakt datum för detta ges vid kursstart).

Frågestunden ges online. För att delta behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Om du vill förbereda dig för kursen för att få mer ut av den, rekommenderas att läsa boken "Nonviolent Communication: Ett språk för livet" av Marshall Rosenberg.

Studiematerial

Allt material för övningar och teorigenomgångar delas ut under kursens gång.

Fortsättningsmöjligheter

Folkuniversitetet i Malmö erbjuder även:
  • Empatiskt lyssnande
  • Diplomerad HR-koordinator
  • Arbetsrätt

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Gabriel Stille

"Jag har fått se vilken enorm skillnad sättet vi kommunicerar på kan göra – i alla tänkbara sammanhang. Jag ser fram emot att få dela med mig av teorier och metoder som har betytt mycket för mig."

Gabriel Stille har länge arbetat med kommunikation och lärande i olika former – som journalist, inom ideella organisationer och för offentliga uppdragsgivare, och som Svenska institutets utsända svensklektor i Warszawa.

En röd tråd har varit intresset för att förstå olika sociala och kulturella rörelser, och hur människor kan arbeta tillsammans för att förbättra sin tillvaro. Sedan fem år tillbaka har han intresserat sig för förhållningssättet nonviolent communication. Han har deltagit i många kurser och utbildningar och går för närvarande andra året på ett utbildningsprogram i ämnet.

På Folkuniversitetet håller Gabriel introduktionskurser inom nonviolent communication. På hans kurser kommer du att få grunderna i teorin såväl som praktisk övning, och inte minst få redskap och inspiration för att själv kunna träna och praktisera en mer kontaktskapande kommunikation i olika slags relationer i livet.

 

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
15 okt 2022 - 15 okt 2022
Lö 10:00 - 17:00
Tillfällen
1
Studietimmar
8
Kurs-ID
1139402
Pris
1695 kr