Detta är en fri studiecirkel för dig som vill lära dig mer om tonårshjärnan och vill diskutera boken “Hjärnskap - för tonårshjärnan” med andra tonårsföräldrar.
Start och anmälan
Du anmäler dig till kursen här så skapar vi grupper efterhand löpande och kontaktar er. Dag och tid är därför inte fastställt. Är ni redan en kompisgrupp och vill ha kursen själva går det också bra!
Det finns möjlighet att vara i Folkuniversitetets lokaler.
Ledare
Cirkeln bygger på folkbildningens grundtanke om demokrati och delaktighet. Om du skulle kunna tänka dig att vara ledare för gruppen så kan du skriva detta i meddelandet så kontaktar vi dig. Den som blir ledare kommer att genomgå Folkuniversitetets digitala cirkelledarutbildning.
Upplägg
Under tre-fyra tillfällen kommer du, tillsammans med de andra i din studiecirkel, att läsa boken “Hjärnskap för tonårshjärnan”. Ni kommer tillsammans att utforska, reflektera och diskutera boken. Under första träffen bestämmer ni hur ni vill lägga upp era träffar, om ni vill ha ett mer fritt samtal eller vill ha diskussionsfrågor som stöd för diskussionerna. Diskussionsfrågorna är utformade av bokens författare och är specifikt utvecklade för studiecirklar.
Kursmaterial
Studiecirkeln baseras på boken “Hjärnskap - för tonårshjärnan” av författaren Malin Gutestam. Boken Hjärnskap - för tonårshjärnan handlar om tonårshjärnan och möjligheter för tonåringar att tänka annorlunda och må bättre. Boken ger mängder av tips på vad tonåringar kan göra för att förbättra sin vardag: förslag på studietekniker, sätt att vara kreativa och prestera bättre när de själva vill det, och vägar för att minska stress.
Om självledda cirklar
Detta är en självledd studiecirkel, inte en lärarledd kurs. Vi på Folkuniversitetet håller i ett uppstartsmöte för gruppen och hjälper till med planeringen. Därefter leder gruppen sig själv, men Folkuniversitetet finns som stöd under hela studiecirkelns gång.
Malin Gutestam är pedagog, utbildare och föreläsare med en magisterexamen i Neuroscience in Leadership. Hon ligger bakom pilotstudien Unga hjärnor, där ungdomar fick ta del av forskning om hur tonårshjärnan fungerar och hur de praktiskt kan tillämpa den för att hitta sin egen studieteknik.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Helsingborg