Skapa ett välmående liv - Distans Live

Plats Distans

I dagens samhälle talas det mycket om psykisk ohälsa, stress och utbrändhet. Men kanske inte tillräckligt om vad vi kan göra för att förebygga dessa negativa aspekter av vår hälsa. Här får vi tips!

Boka kursen nu

Ämne

I den fjärde och sista föreläsningen kommer vi titta på tre faktorer som hjälper dig att må bra. Tacksamhet, optimism och positiv problemlösning. Dessa tre kommer skapa en hävstång för din väg till att må bättre i din livssituation. Enligt forskningen på området finns det några övningar som har större effekt än andra. Genom att få vetskap om hur du utför dessa, kan du öka ditt välbefinnande markant. Frågor som vad är tacksamhet och optimism, hur kan du använda dessa i ditt liv och vilken effekt har dessa på ditt liv kommer att besvaras.

Mål

I dessa korta 30 minuters föreläsningar på distans (exklusive frågestund) kommer du få ett nytt perspektiv, då fokus kommer ligga på hur vi kan bygga upp vårt psykologiska försvar mot stress och negativa känslor.

Syfte

Precis som att vårat immunförsvar kan byggas upp för att motstå fysiska angripare kan våran mentala motståndskraft byggas upp för att motstå psykologiska angripare.


Målgrupp

Föreläsningarna är tänkta för dig som vill lära dig må bra i livet. I varje föreläsning kommer ett visst ämne behandlas, dessa bygger på varandra men är fristående.

Upplägg

Föreläsningarnas teman kommer att vara fastställda men innehållet kan komma att utvidgas. Till varje föreläsning kommer du få en PDF, med övningar till det givna ämnet, för att du själv ska kunna jobba vidare med verktygen på egen hand.
I denna online-kurs kommunicerar du direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet fast via Zoom.

Kristina Boström

Kristina Boström har under hela sitt liv varit intresserad av hälsa och att hjälpa andra att må bra. Hon har en magisterexamen i kognitiv neurovetenskap och positiv psykologi, motsvarande en kandidat i familje- och föräldraskapspsykologi och hon har också läst både retorik och salutogent ledarskap.

‒ Alla dessa områden hjälper mig på den inslagna vägen: att hjälpa dig att må bättre i ditt liv!

‒ Jag brukar säga att varje individ är i sin unika situation och behöver därför en unik väg framåt. Det uppnås genom reflektion och ett coachande förhållningssätt. Alla kurser och workshops jag håller innehåller därför stora delar reflektion, diskussion och egna uppgifter. Där blandar jag fakta, med reflektion och uppnår därmed ett fördjupat lärande. Även kortare föreläsningar kan designas på ett sätt som skapar reflektion och du får alltid med dig någonting att testa hemma, om du vill.  

‒ Mitt mål är att skapa förändring, eller i minsta fallet så ett frö som kan växa till förändring med tid. Detta förhållningssätt och metod brukar vara väl uppskattat av deltagarna på mina events. 

Till Kristinas hemsida

kristina.bostrom@njutamera.se

 Karin Boström, lärare Folkuniversitetet Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
26 aug 2020 - 26 aug 2020
On 17:30 - 18:15
Tillfällen
1
Studietimmar
1
Kurs-ID
1072753
Pris
100 kr