Samtalsgrupp: FROPP Distans Live

Plats Distans

Är du kvinna över 20 år och har eller har haft en ätstörning? Känner du behovet att samtala med andra i liknande situation? Här erbjuds du en plats i ett tryggt forum, live och på distans.

I höst kommer en digital samtalsgrupp i studiecirkelform som är till för dig som är kvinna och 20 + och som har en ätstörning eller någon gång i livet har haft en ätstörning (behöver inte vara eller varit diagnoserad). Gruppen kallar vi FROPP och det står för fri i kropp och knopp.

Syfte

Den 14 oktober 2021 startas gruppen av Elin som själv tidigare haft en ätstörning och som snart är färdigutbildad socialpedagog på Folkuniversitetet.

Träffarna sker digitalt vilket gör det möjligt för deltagare från hela landet och de som bor ute på landsbygden att delta.

Syftet med gruppen är att få träffa andra i ett forum där man känner sig trygg att dela med sig av det som känns svårt och få stöttning i det.

Cirkelledaren

"Idén till gruppen kom fram då jag själv kände att jag hade behövt någon när jag hade min ätstörning att prata med som själv hade egen erfarenhet och som lättare kunde förstå mig och min situation. Även efter min ätstörning känner jag fortfarande av behovet. Jag tycker det är viktigt att andra där ute ska ha tillgång till någon att prata med, en som vet hur det är med ångesten och hur ätstörningen påverkar ens liv. Viktigt är att veta att vi tillsammans i gruppen ska stärka varandra, att man ska få känna sig fri att vara den man är och vill vara, kunna stärka sin självkänsla och känna sig trygg i sin kropp."

Målgrupp

Alla i gruppen har eller haft en ätstörning. Att dela med sig av hur ätstörningen påverkar och har påverkat ens liv kan vara väldigt svårt, därför är det viktigt att det som sägs i gruppen stannar där.

Fokus i gruppen är att gå mot ett friskare och framförallt psykiskt friare liv. I gruppen lyssnar vi med respekt, dömer inte andra, accepterar olikheter och känner igen oss i varandras berättelser.

Det är viktigt att veta att det inte är något krav på att man ska vara diagnosticerad med en ätstörning för att få vara med i gruppen. Detta är eftersom många lider av en ätstörning eller har en problematisk relation till sin kropp, vikt och mat ofta lider i ensamhet.

Risk för återfall i ätstörning och ätstörningstankar finns också vid eller efter graviditet, stressiga perioder, svåra händelser i livet eller nya utmaningar. Tillsammans i gruppen stöttar vi varandra i att få en sundare inställning till sig själv, livet, sin kropp och maten!

Det är viktigt att förstå att denna grupp inte ersätter behandling eller annat samtalsstöd. Det är fortfarande viktigt att söka professionell hjälp om man lider av en ätstörning.

Vi är medvetna om att det kan det kan kännas väldigt jobbigt och krävas stort mod för att våga skicka iväg mejlet. Du som känner att du behöver gruppen – hoppas du hör av dig! Det är helt okej att höra av dig för att ställa frågor om gruppen, bara känna av läget eller om du vill anmäla dig till gruppen. Ingen får veta att du har mejlat eller anmält dig till gruppen.

Anmälan

För att anmäla dig till gruppen eller ställa frågor till Elin, som är cirkelledare, så skickar du ett mejl till: elin.aslund@folkuniversitetet.se.

Kursledare

Elin Åslund

Har du frågor?

Kontakta Elin Åslund

elin.aslund@folkuniversitetet.se

Tid
14 okt 2021 - 25 nov 2021
To 19:00 - 20:30
Tillfällen
7
Studietimmar
14
Kurs-ID
1111517
Pris
0 kr