Kommunikation i relation Distans Live

Plats Distans

Har du också insett att kommunikation är grunden i varje relation? Denna kurs hjälper dig att förbättra din kommunikation i relationer. Kursen hålls på distans via Zoom och i realtid.

Boka kursen nu

Om kursens innehåll

Det mänskliga mötet bygger på kommunikation både det vi säger med kroppen och det vi säger med ord. Det budskap vi sänder är färgat och format av det liv vi levt och tolkningen som den andre gör är på samma sätt ett resultat av det liv den levt. I detta sändande av budskap och tolkande av samma budskap uppstår mängder av missförstånd och felaktiga tolkningar. För att få våra relationer att fungera behöver vi först lära oss mer om oss själva och sen lära oss mer om hur vi kan kommunicera. I denna kurs får du mer kunskap om vad som kan gå fel i kommunikationen och hur vi kan säga i stället. Vi kommer att jobba med oss själva för att vi är vårt främsta redskap när vi kommunicerar.

  • Grunder inom kommunikation
  • Vad färgar våra sätt att kommunicera?
  • Teorier inom kommunikation
  • Jag-budskap
  • Reflektioner
  • Kroppsspråk

Upplägg

Under 6 tisdagar jobbar gruppen med både teori och praktik. Praktik i form av samtal/diskussioner i mindre grupper. Du är beredd att mellan träffarna göra dina hemuppgifter som du tilldelas av kursledaren.

Praktiskt

Kursen hålls via digitala verktyget Zoom. Du laddar hem Zoom till din dator via www.zoom.us och skapar inlogg på samma sida innan du loggar in i appen du nyss laddat hem. Du säkerställer att ljud och bild är av god kvalitét.

Målgrupp

Alla människor som vill utveckla sin kommunikation i relationer.

Kursledare

Marlene Gustafsson är pedagog och beteendevetare med lång akademisk utbildning samt god erfarenhet av personlig utveckling i enskilda möten och i utbildning. I sitt företag Mänskliga Möten arbetar Marlene med samtalsstöd inom företagshälsovården men även konflikthanteringar, grupphandledning och chefshandledning. Marlene har skrivit boken som heter Du också?: utmattningssyndrom och beskriver symtom vid stress och utmattning, men också hur du kan jobba med dina tankar och beteenden för att gå vidare efter sjukdom till ett starkare jag. Marlene har arbetat inom folkbildning med undervisning inom främst ämnen såsom berör Mänskliga livsvillkor och växande i 20 år.

Förkunskaper

Kursen hålls på svenska, men förutom språket krävs inga förkunskaper för att tillgodogöra dig kursen.

Övriga frågor

Administrativa frågor ställs till Folkuniversitetet Jämtland: 063-10 60 60 eller info.ostersund@folkuniversitetet.se.

Kursledare

Marlene Gustafsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Östersund

info.ostersund@folkuniversitetet.se

Tid
05 okt 2021 - 09 nov 2021
Ti 19:00 - 20:30
Tillfällen
6
Studietimmar
12
Kurs-ID
1106326
Pris
1300 kr