Kom igång med din systemkamera

Plats Växjö

Det här är en kurs för dig som har en digital systemkamera och vill lära dig förstå din kameras alla knappar och finesser. Du lär dig utnyttja systemkamerans funktioner och möjligheter på bästa sätt.

Boka kursen nu

Mål

Efter kursen ska du ha lärt dig grundläggande kamerateknik, den digitala kamerans olika inställningar och funktioner. Dessutom kommer du ha fått inspiration och kunskap om hur du komponerar bilderna.

Förkunskaper

Detta är en grundkurs och kräver inga förkunskaper. Du behöver dock ha tillgång till en egen kamera som du tar med dig vid varje tillfälle.

Kursinnehåll

Kursen börjar med en introduktion av kameran; dess funktioner och hur du arbetar med olika inställningar för att påverka dina bilder. Den går även igenom ljusets och perspektivets påverkan av bilderna sam grunderna i bildkomposition.

Lektionerna består av teoretiska genomgångar och praktiska övningar av de olika fotomomenten. Tillsammans granskas och bedöms olika professionella bilder via bildspel. Veckovis fotoläxa tillämpas.

Kursmaterial

Du tar med din egen digitalkamera på vilken du kan ställa in bländare och slutartid samt din kameramanual. Båda tas med vid varje lektionstillfälle.

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om kurslitteratur får du i kallelsen eller vid första kurstillfället.

Trygg kursupplevelse

Den här kursen planeras i Folkuniversitetets lokaler men kan komma att ställas om till onlineundervisning om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer ändras.

Med hänsyn till din och omgivningens hälsa och säkerhet så har vi några enkla förhållningsregler:

  • Stanna hemma vid misstanke om sjukdom eller uppvisande av symptom
  • Tvätta händerna innan du går in i kurslokalen

Välkommen!

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
03 mar 2022 - 31 mar 2022
To 17:30 - 20:00
Tillfällen
5
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1116602
Pris
1795 kr