Digital fotografering, grundkurs (helg)

Plats Uppsala

Äger du en digital systemkamera men har fastnat vid auto-funktionen? Vill du lära dig mer om kamerans funktioner och finesser och om hur man komponerar bra bilder? Då är denna kurs något för dig!

Boka kursen nu

Med anledning av Corona

Den här kursen kommer att ges på plats i våra lokaler. Den kommer därför förmodligen inte att vara lämplig för dig som tillhör en riskgrupp för Covid-19. Om de allmänna rekommendationerna vid kursstart är sådana att det avråds från fysiska sammankomster, kommer kursen att ställas in.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna inom fotografering med digital systemkamera. Du behöver ta med dig egen digital systemkamera till kursen. Inga förkunskaper inom fotografi krävs.

Mål

Målet med kursen är att du genom grundläggande kunskaper inom såväl kamerateknik som bildkomposition ska lära dig att ta bättre bilder.

Innehåll och upplägg

Genomgångar av teori varvas med praktiska övningar och diskussioner kring och analys av egna och andras bilder. Vi går igenom grunderna inom kamerateknik, fotograferingsteknik, bildhantering och utskriftshantering. Kursen behandlar även bildkomposition, ljus och perspektiv.

När pågår kursen?

Kursen pågår under lördag och söndag kl. 10.00–16.00. Vi tar en lunchpaus på ca 45 min.

Kursmaterial

Du behöver ta med dig en egen digital systemkamera. Ta även gärna med kamerans instruktionsbok samt, om du vill, några egentagna bilder som du tycker om, gärna på ett USB-minne.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Kursledare

Johan Margulis

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
17 okt 2020 - 18 okt 2020
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1077149
Pris
1550 kr