Fotopromenad - grundkurs i digitalt foto

Plats Uppsala

Vill du lära dig att ta bättre bilder med din digitala systemkamera, men känner dig inte helt lockad av att sätta dig i ett klassrum? Ta en fotopromenad med oss!

Boka kursen nu

Med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, eller under kursens gång, kan den dock eventuellt komma att ställas in.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna inom fotografering med digital systemkamera under lättsamma former. Inga förkunskaper inom fotografi krävs.

Mål

Målet med kursen är att du genom grundläggande kunskaper inom såväl kamerateknik som bildkomposition ska lära dig att ta bättre bilder.

Innehåll och upplägg

Vi lär oss grunderna i digital fotografering samtidigt som vi promenerar och fotograferar runtom i Uppsala. Korta teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar. Vi går igenom grunderna inom kamerateknik och fotograferingsteknik. Kursen behandlar även bildkomposition, ljus och perspektiv.

Hela kursen ges utomhus. Vi tar paus för lunch och fika under dagen. Ta gärna med dig matsäck, då det inte är säkert att vi stannar i närheten av ett matställe.

Kursmaterial

Du behöver ta med dig en egen digital systemkamera till kursen.

Kursledare

Jan Johan Margulis

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
24 sep 2022 - 24 sep 2022
Lö 10:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
1145974
Pris
1150 kr