Digital fotografering, grundkurs (helg)

Plats Uppsala

Äger du en digital systemkamera men har fastnat vid auto-funktionen? Vill du lära dig mer om kamerans funktioner och finesser och om hur man komponerar bra bilder? Då är denna kurs något för dig!

Boka kursen nu

Med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, eller under kursens gång, kan den dock eventuellt komma att ställas in.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna inom fotografering med digital systemkamera. Du behöver ta med dig egen digital systemkamera till kursen. Inga förkunskaper inom fotografi krävs.

Mål

Målet med kursen är att du genom grundläggande kunskaper inom såväl kamerateknik som bildkomposition ska lära dig att ta bättre bilder.

Innehåll och upplägg

Genomgångar av teori varvas med praktiska övningar och diskussioner kring och analys av egna och andras bilder. Vi går igenom grunderna inom kamerateknik, fotograferingsteknik, bildhantering och utskriftshantering. Kursen behandlar även bildkomposition, ljus och perspektiv.

När pågår kursen?

Kursen pågår under lördag och söndag kl. 10.00–16.00. Vi tar en lunchpaus på ca 45 min.

Kursmaterial

Du behöver ta med dig en egen digital systemkamera. Ta även gärna med kamerans instruktionsbok samt, om du vill, några egentagna bilder som du tycker om, gärna på ett USB-minne.

Kursledare

Jan Johan Margulis

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
22 okt 2022 - 23 okt 2022
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1145973
Pris
2350 kr