Mobilfoto - kreativt mobilfotografering

Plats Strängnäs

Vi berör kreativitet, lust och vad man vill fånga i sina bilder. Du får ny inspiration och kontroll över ditt mobilfotograferande samt kunskap om olika typer av appar för bildbehandling och även en del tillbehör.

Boka kursen nu

Mål

Efter avslutad kurs har du fått inspiration till att skapa nya bilder. Du vet hur du får fram en viss stil eller stämning i bilderna. Du får god insikt i vad man kan tänka på när man är på plats och fotograferar. Du lär dig om olika typer av appar för bildbehandling och får tips kring tillbehör som kan vara till stor hjälp.

Målgrupp

Kursen är till för dig som t.ex. vill få snyggare bilder på sociala medier eller vill få till de lite mer personliga mobilbilderna som sticker ut och har det där lilla extra.

Förkunskaper

Detta är en nybörjarkurs, vi tar hand om dig efter dina behov. Ta med dig smartphone och/eller iPad/platta.Tänk på att ha en fulladdad enhet.

Kursmoment

  • Fotografering på given plats för grupp
  • Hur tänker man kring exponering, komposition mm
  • Olika kreativa appar för bildbehandling
  • Återkoppling på dagens fotografering

Material

Läraren tillhandahåller studiematerial.

Undervisningsform

Gruppen består av upp till 8 deltagare. Inga datorer krävs, bildbehandling i medhavda smartphones/plattor.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna och salstorlek så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Lars-Göran Malmquist

Tid
24 okt 2020 - 24 okt 2020
Lö 10:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Sundbyvägen 18, 64551
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
1074034
Pris
775 kr