Foto för ungdomar 13-15 år -Höstlov

Plats Stockholm

Är du mellan 13 och 15 år och vill lära dig att fotografera? Då är det här en utmärkt kurs att börja med! Här varvas experiment med manuella kamerainställningar med utforskarglädje och kreativitet.

Boka kursen nu

Mål

Målet är du efter kursen ska ha lärt dig grundläggande kamerateknik och bildkomposition, och därigenom fått medel för att bli en mer kreativ fotograf. Men det viktigaste i den här kursen är ändå att du känner dig motiverad och inspirerad genom att utforska fotografins värld.

Målgrupp

För dig mellan 13-15 år som vill utveckla din fotografering för att du tycker det är roligt.

Förkunskaper

Kursen är en nybörjarkurs och du behöver inga förkunskaper i fotografering.

Beskrivning

Du får en introduktion av kameran och hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder exempelvis hur du fotograferar i motljus, olika sätt att fotografera rörelse, hur du arbetar med avstånd, hur du kompenserar för olika ljusförhållanden mm. Under kursens gång kommer du arbeta med ett antal olika fotouppgifter. Uppgifterna redovisar du inför gruppen under gemensamma bilddiskussioner.

Kursmoment

  • Begrepp såsom ISO, skärpedjup, bländare
  • Olika delar, alltifrån kameraremmen till lämpliga objektiv
  • Fotografera kreativt med manuella inställningar av bländare och slutartid

Material

Digitalkamera och kabel för överföring av bilder tar du med själv. Du behöver en digital systemkamera på vilken du kan ställa in bländare och slutare.

Undervisningsform

Gruppen består för tillfället av begränsat antal deltagare så det går bra att hålla avstånd.

Sammankomster

Kursen går måndag-onsdag under vecka 44 mellan kl.13:00-16:00.

Kursledare

Denny Lorentzen är en erfaren frilansfotograf med inriktning reportage, porträtt och idéillustration och har lång erfarenhet av att undervisa i fotografi på Folkuniversitetet.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta - se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Denny Lorentzen

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
26 okt 2020 - 28 okt 2020
Må 13:00 - 16:00
Ti 13:00 - 16:00
On 13:00 - 16:00
Tillfällen
3
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1074514
Pris
1250 kr