Foto 1 intensiv, SOMMARKURS

Plats Stockholm

I denna grundkurs får du lära dig alltifrån kamerans grunder, bildredigering och bildkomposition. En intensiv grundkurs för dig som vill få grundläggande kunskaper om fotograferandet och därmed bli mer kreativ.

Boka kursen nu

Vill du kunna ta bra bilder men saknar de grundläggande kunskaperna? Foto 1 intensiv är en bra kurs att börja med! Här får du lära dig att fotografera med manuella inställningar av bländare och slutartid. Du lär dig också hur du arbetar i olika ljusförhållanden och grunderna i bildkomposition.

Förkunskaper

Kursen är en grundkurs och du behöver inga förkunskaper i fotografering.

Mål

Målet är att du efter kursen ska ha lärt dig grundläggande kamerateknik och bildkomposition, och därigenom fått medel för att bli en mer kreativ fotograf.

Innehåll

Kursen börjar med en introduktion av kameran och hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder, exempelvis hur du fotograferar i motljus, olika sätt att fotografera rörelse, hur du arbetar med avstånd, hur du kompenserar för olika ljusförhållanden, m m. Under kursens gång kommer du att arbeta med ett antal olika fotouppgifter.

Undervisningsform

Gruppen består av upp till 12 deltagare. Undervisningen bedrivs i form av självständigt praktiskt arbete under handledning blandat med teoretiska genomgångar.

Material

Du behöver en digital systemkamera på vilken du kan ställa in bländare och slutare. Du behöver också ett USB-minne eller en hårddisk där du kan spara dina bilder som du har arbetat med under kursen.

Kursledare

Våra ledare är yrkesverksamma fotografer med gedigen och kvalificerad utbildning i fotografi.

Björn Abelin

Björn Abelin är utbildad på Nordens Fotoskola 1987-90 och publicerade sin första bok "I Afton Dans" på Bonniers förlag 1992. Sedan dess har han gett ut flera titlar såsom "Bläck" på Natur Kultur och "Escapes" på Journal förlag. 2017 kom boken "Kuliss" om Kungliga Balettkompaniet.

Björn har haft ett flertal separatutställningar bland annat på Dunkers kulturhus och nu senast under hösten 2017 på Sven-Harrys i Stockholm.

Björn arbetar även med uppdragsfotografering och då mest porträtt och reportage. Parallellt med frilansyrket arbetar han inom Fotoverksamheten på Folkuniversitetet som huvudlärare. Undervisning ligger honom varmt om hjärtat och tidigare har han varit huvudlärare på FotoskolanSTHLMs YH-utbildning Fotografi.

Björn Abelin

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
22 jun 2020 - 24 jun 2020
Må 17:30 - 20:30
Ti 17:30 - 20:30
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
3
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1068592
Pris
1850 kr