Fototeknik och porträttfotografi grund

Plats Malmö

En grundkurs för dig som är intresserad av fototeknik och porträttfotografi!

Boka nu

Vill du förbättra dina fotograferingsfärdigheter och lära dig grunderna i porträttfotografi? Denna kurs är en perfekt startpunkt för dig som är nybörjare och vill utforska kamerateknikens möjligheter för att skapa vackra porträttbilder.

Kursupplägg

Lektion 1 - Introduktion till Kamerateknik
Under den första lektionen kommer deltagarna att få en grundläggande förståelse för kamerateknikens viktigaste begrepp och verktyg. Genom teoretisk genomgång och praktiska övningar kommer de att lära sig grunderna i att använda manuellt läge och snabblägen för att experimentera med exponeringen och skapa önskade bildresultat.

Lektion 2 - Djupdykning i Manuellt Läge
Den andra lektionen fokuserar på att ge deltagarna en mer ingående kunskap om användningen av manuellt läge för att få full kontroll över bildens exponering. Genom praktiska övningar kommer de att öva på att justera bländare, slutartid och ISO för att uppnå olika exponeringsförhållanden.

Lektion 3 - Snabblägen
I den tredje lektionen kommer deltagarna att lära sig om de olika snabblägenas användningsområden och hur de påverkar bildens exponering. Genom praktiska övningar kommer de att tillämpa olika snabblägen för att förstå deras effekter på bildresultatet.

Lektion 4 - Enkel Ljussättning för Porträtt
Avslutningsvis kommer den fjärde lektionen att fokusera på grundläggande ljussättningstekniker för att ta attraktiva porträttbilder. Genom teoretisk genomgång och praktiska övningar kommer deltagarna att lära sig om olika ljuskällor och hur de kan användas för att skapa vackra porträttbilder.

Mål

Denna kurs är avsedd för nybörjare inom fotografi och fokuserar på att ge en grundläggande förståelse för fototeknik och porträttfotografi. Genom praktiska övningar och teoretisk genomgång kommer deltagarna att lära sig använda kamerateknikens verktyg för att skapa önskade bildresultat, särskilt inom porträttfotografi.

Målgrupp


Kursen är öppen för alla som är intresserade av att utveckla sina fotograferingsfärdigheter, oavsett tidigare erfarenhet eller ålder.

Material

Egen digitala systemkamera 

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

 

Kursledare

Viktor Holm

Under de senaste tio åren har jag arbetat som fotograf, fokuserat främst på porträtt, arkitektur och miljöbilder.

Mitt intresse för fotografi väcktes av Mary Ellen Marks fantastiska porträttfotografier, vilket ledde till en resa till Indien där jag fotograferade människor i olika miljöer. Dessa bilder användes som ansökningsmaterial till min yrkesutbildning i Göteborg.

Genom fotografi har jag upptäckt nya platser och mött människor som jag annars inte skulle ha kommit i kontakt med.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 sep 2024 - 2 okt 2024
Onsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
ons 11 sep 2024 kl 18:00-21:00
  • ons 18 sep 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 25 sep 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 2 okt 2024 kl 18:00 - 21:00
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
409033
Pris
1945 kr