Digital fotografering grund

Plats Kalmar

Det här är en kurs för dig som har en digital systemkamera och vill lära dig förstå din kameras alla knappar och finesser. Du lär dig utnyttja systemkamerans funktioner och möjligheter på bästa sätt.

Boka kursen nu

Mål

Efter kursen ska du ha lärt dig grundläggande kamerateknik, den digitala kamerans olika inställningar och funktioner. Dessutom kommer du ha fått inspiration och kunskap om hur du komponerar bilderna.

Förkunskaper

Detta är en grundkurs och kräver inga förkunskaper. Du behöver dock ha tillgång till en egen kamera som du tar med dig vid varje tillfälle.

Kursinnehåll

Kursen börjar med en introduktion av kameran; dess funktioner och hur du arbetar med olika inställningar för att påverka dina bilder. Den går även igenom ljusets och perspektivets påverkan av bilderna sam grunderna i bildkomposition.

Lektionerna består av teoretiska genomgångar och praktiska övningar av de olika fotomomenten. Tillsammans granskas och bedöms olika professionella bilder via bildspel. Veckovis fotoläxa tillämpas.

Kursmaterial

Du tar med din egen digitalkamera på vilken du kan ställa in bländare och slutartid samt din kameramanual. Båda tas med vid varje lektionstillfälle.

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om kurslitteratur får du i kallelsen eller vid första kurstillfället.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.
Vi har:

  • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och handsprit.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.
Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Kursledare

Gunnar Lindh

Har du frågor?

Kontakta Louise Eriksson

louise.eriksson@folkuniversitetet.se

Tid
07 okt 2021 - 18 nov 2021
To 17:30 - 20:00
Tillfällen
7
Plats
Kaggensgatan 42, 39232 Kalmar
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1100937
Pris
1995 kr