Foto med systemkamera - grundkurs

Plats Gotland

En nybörjarkurs för dig med systemkamera. Här får du en introduktion till grunderna i fototeknik. Kursen ges tisdagar och lördagar.

Boka kursen nu

Mål

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare inom fotografering och som vill lära dig mer om kameran och dess funktioner. Kursens mål är att komma igång och fotografera och lära dig grunderna.

Målgrupp

Kursen ger dig som nybörjare en möjlighet att utforska din kamera och lära dig om de olika kamerainställningarna på en grundläggande nivå. Fokus ligger på att få kännedom om praktiska funktioner och finesser och att våga experimentera med de olika inställningarna.

Kursinnehåll

Kursen börjar med en introduktion av kameran och hur du arbetar med manuella inställningar (bländare och slutare) för att påverka dina bilder. Vi diskuterar även bildkomposition och olika ljusförhållanden. Redovisningar görs inför gruppen under gemensamma bilddiskussioner. Vi avsätter även tid för fotografering utomhus.

Undervisningsform

Undervisningen bygger på samtal i grupp om olika bilder och bildidéer samt återkoppling och redovisning av olika valda teman. Fokus ligger inte på att kunna alla tekniska termer utantill men att förstå kamerans grundfunktioner och dess användbara inställningar. Viss bildredigering ingår.

Ta med egen kamera! Helst systemkamera.

Kurstider

Måndagar: 18.00-20.30. Lördagar: 10.00-12.30.

Måndagarna 28 september samt 5, 12 och 19 oktober. Lördagarna 3 och 17 oktober.

Lärare


Mats Hemlin, fotograf med mångårig erfarenhet. Han började fotografera professionellt 1992. Mats har jobbat mycket med tidningspress, fotografering av brudpar samt studiofotografering.


Obs! Folkuniversitetet flyttade till nya lokaler sommaren 2019. Vi finns nu på Merkuriusgatan 1.

Mats Hemlin

Mats Hemlin, fotograf med mångårig erfarenhet som började fotografera professionellt 1992.

Mats har jobbat mycket med tidningspress, fotografering av brudpar samt studiofotografering.

Mats Hemlin

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Visby

info.visby@folkuniversitetet.se

Tid
28 sep 2020 - 19 okt 2020
Må 18:00 - 20:30
Lö 10:00 - 12:30
Tillfällen
6
Plats
Merkuriusgatan 1, 62141 Gotland
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1072114
Pris
1400 kr